Végrehajtást indítottak Németh Szilárd ellen

A jó hírnév megsértése ment, a bocsánatkérés már kevésbé.

Végrehajtást indítottak Németh Szilárd ellen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Végrehajtást indítottak Németh Szilárd ellen, mivel a Fidesz-alelnök jogerős bírósági ítélet dacára sem nem fizetett sérelemdíjat az Eötvös Károly Intézetnek, melybe még tavaly tavasszal törölte nagy sorosozás közepette a lábát.

A 24.hu szerint a nemzet Szilárdja a Mandinernek nyilatkozott 2017 márciusában úgy, hogy azt állította,

az Eötvös Károly Intézet a Közhasznúsági jelentésében megjelöltnél „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól.

Bónuszként a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azt is bedobta, a nemzetbiztonsági szolgálatok képviselői a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak minderről, a tájékoztatást a bizottságban ülő ellenzéki képviselők is meghallgatták.

Az Eötvös Károly Intézet pert indított az elhangzottak miatt, melyet 2017. december elsején a Fővárosi Törvényszéken meg is nyert,

Németh Szilárd ugyanis meglepő módon nem tudta bizonyítani az Eötvös Károly Intézet jóhírnevét sértő állításait.

2018. április 17-én megszületett az ügyben a másodfokú, jogerős döntés is, Németh azonban

az őt elmarasztaló és kötelező ítéletet azóta sem hajtotta végre.

Az Eötvös Károly Intézet ezért végrehajtási eljárást indított, hétfői közleményük szerint

a Fővárosi Törvényszék november 15-én a végrehajtás tárgyában kelt végzése elrendeli, hogy Németh Szilárd, saját költségén hozza nyilvánosságra közleményben kifejezett sajnálkozását, egyben kötelezi a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy mivel megsértette az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Közhasznú kft-nek a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, fizessen 15 napon belül az intézet részére 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget.

Frissítés: Az Eötvös Károly Intézet elnöke délután a Klubrádióban mondta el, hogy Németh Szilárd mégis fizet: ügyvédjén keresztül üzente meg, hogy a szervezet személyiségi jogainak megsértése miatt elnézést kér, illetve kifizeti a sérelemdíjat és a perköltséget is, miután kiderült, ezekre eddig jogerős bírósági ítélet ellenére sem volt hajlandó.

Kapcsolódó hírek