Egy újságíró úgy megfingatta Gulyás Gergelyt, hogy egy kardigános néninek kellett kimentenie

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter Tarlós Istvánnal tartott közös sajtótájékoztatót szombaton a kormány és a főváros között kötött megállapodásról, amikor lehetőség volt kérdést feltenni a miniszternek.

Litauszky Balázs, az RTL Klub riportere a hét botrányával, a Magyarországra szöktetett macedón bűnöző-migránssal kapcsolatban kérdezett, de Gulyás nem volt hajlandó érdemben válaszolni.

Az újságíró először arra volt kíváncsi, hogy ki adott felhatalmazást a magyar diplomatáknak, hogy kísérgessék Gruevszkit. A miniszter erre azt felelte, “semmi új információt nem tud mondani”, majd a Tarlós mellett álló hölgy közbevetette, hogy ez itt most a Budapestinfó, amire Litauszky megjegyezte, hogy

igen, Budapesten van a volt macedón miniszterelnök.

Ezután Gulyás megismételte, hogy “egy külképviseleten tett szándéknyilatkozatot a volt macedón miniszterelnök”, és jelenleg menekültügyi eljárás folyik, mire az RTL-es emlékeztette, hogy

akkor még nem kezdődött meg az eljárás, amikor magyar diplomaták utaztatták.

A hölgy ekkor ismét közbevágott, és immár tegeződve utasította rendre a kérdezőt, így ezúttal sem derült ki, hogy az évek óta a migrációval hergelő kormány miért pesztrált végig a Balkánon egy elítélt bűnözőt.

Kapcsolódó hírek