Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Orbán: évtizedes távlatban gondolkodunk

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester kezet fog, miután megállapodást írtak alá a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosházán 2018. november 17-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester kezet fog, miután megállapodást írtak alá a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosházán 2018. november 17-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll, a következő évtizedben a város történetének legsikeresebb korszakát élheti meg – mondta a főváros napján tartott budapesti ünnepségen Orbán Viktor, aki újabban nagyon rácsavarodott a „mi lehet majd évek múlva” típusú fantáziálásokra.

A 2030 bűvös fordulópontnak ígérkezik, mert két napja azt mesélte, addigra Magyarország az EU öt legjobb országa közé kell tartozzon, most pedig Budapesttel mondta fel ugyanezt a szöveget, hozzátéve:

ehhez a városvezetés és a kormány részéről is jól szervezett, kemény, közösen végzett munkára lesz szükség, ezért hozták létre Tarlós István főpolgármesterrel egyetértésben a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát.

Orbán a 2010 óta elért budapesti eredmények között említette a 4-es metró befejezését, a fonódó villamoshálózatot, az Országház, a Kossuth tér, a Zeneakadémia, a Budai Vigadó, az Erkel Színház, a Szépművészeti Múzeum és a Ludovika megújítását, valamint több sportberuházást. Folyamatban van továbbá a Városliget rekonstrukciója, az Operaház, az Iparművészeti Múzeum és a 3-as metró felújítása is. Emellett a közfejlesztési tanácsnak hamarosan döntenie kell az új nemzeti öttusaközpontról, sorra nyerik vissza régi fényüket a budai várnegyed történelmi épületei, és rövidesen megkezdődik az új dél-budai súlyponti kórház építése is – sorolta a miniszterelnök.

„Ezermilliárdos nagyságrendben és évtizedes távlatban gondolkodunk”

– mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Magyar Péter ismét beleszállt Gyurcsányban és Orbánba

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült