250-300 emberrel, drónokkal, sátrakkal rohanták le Bige László szolnoki műtrágyagyárát

Már hozzá vannak szokva az alaptalan zaklatáshoz, és immunisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra – írták.

Zavartalanul folyik tovább a termelés a szolnoki műtrágyagyárban – közölte a működtető Bige Holding Kft. pénteken, miután a rendőrség a héten kétnapos akciót tartott a gyár területén. “A társaság továbbra is törvényesen működik, a szabályokat, előírásokat maximálisan betartva” – írták.

A cég tájékoztatása szerint

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya tartott a cégnél kétnapos intézkedést.

A hatóság szerintük “indokolatlan nagyszámú” – 250-300 – emberrel jelent meg a gyárban, hogy ismeretlen tettes ellen eljárást indítson a hulladékgazdálkodás rendjének veszélyes hulladék elhelyezésével elkövetett megsértése gyanúja miatt. Hozzátették,

a helyszínen legalább 60-70 rendőrautó, tűzoltóautó, mentőautó és egyéb hatósági jármű vonult fel, területen sátrakat építettek, drónokat bocsátottak fel, szemlebizottságokat állítottak fel.

Úgy fogalmaztak: a bizottságok többsége mindkét napon azt látta, hogy az elrendelt vizsgálatokat a szolnoki hatóságok és független akkreditált laborok törvény szerint folyamatosan elvégezték, ellenőrizték a vállalatnál,

tehát a budapesti hatóságok egy telefonhívással minden információhoz kényelmesen hozzájuthattak volna, ha akartak volna.

A tájékoztatás szerint a gyár munkavállalói és vezetői mindenben együttműködtek a hatósággal, “bár kicsit furcsállták, hogy gazembernek nézik őket”. A cégcsoport dolgozói “már hozzá vannak szokva az alaptalan intézkedésekhez (zaklatáshoz), és immunisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra”– írták.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal péntek délután az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a Bige Holding Kft.-vel szemben az elmúlt években környezetvédelmi bírságot nem róttak ki.

Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A miabonyunk.hu hírportál értesülései szerint valaki feljelentette az üzemet környezetszennyezés miatt.

Kapcsolódó hírek