Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

250-300 emberrel, drónokkal, sátrakkal rohanták le Bige László szolnoki műtrágyagyárát

Már hozzá vannak szokva az alaptalan zaklatáshoz, és immunisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra – írták.

RövidenRöviden

Zavartalanul folyik tovább a termelés a szolnoki műtrágyagyárban – közölte a működtető Bige Holding Kft. pénteken, miután a rendőrség a héten kétnapos akciót tartott a gyár területén. „A társaság továbbra is törvényesen működik, a szabályokat, előírásokat maximálisan betartva” – írták.

A cég tájékoztatása szerint

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya tartott a cégnél kétnapos intézkedést.

A hatóság szerintük „indokolatlan nagyszámú” – 250-300 – emberrel jelent meg a gyárban, hogy ismeretlen tettes ellen eljárást indítson a hulladékgazdálkodás rendjének veszélyes hulladék elhelyezésével elkövetett megsértése gyanúja miatt. Hozzátették,

a helyszínen legalább 60-70 rendőrautó, tűzoltóautó, mentőautó és egyéb hatósági jármű vonult fel, területen sátrakat építettek, drónokat bocsátottak fel, szemlebizottságokat állítottak fel.

Úgy fogalmaztak: a bizottságok többsége mindkét napon azt látta, hogy az elrendelt vizsgálatokat a szolnoki hatóságok és független akkreditált laborok törvény szerint folyamatosan elvégezték, ellenőrizték a vállalatnál,

tehát a budapesti hatóságok egy telefonhívással minden információhoz kényelmesen hozzájuthattak volna, ha akartak volna.

A tájékoztatás szerint a gyár munkavállalói és vezetői mindenben együttműködtek a hatósággal, „bár kicsit furcsállták, hogy gazembernek nézik őket”. A cégcsoport dolgozói „már hozzá vannak szokva az alaptalan intézkedésekhez (zaklatáshoz), és immunisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra”– írták.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal péntek délután az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a Bige Holding Kft.-vel szemben az elmúlt években környezetvédelmi bírságot nem róttak ki.

Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A miabonyunk.hu hírportál értesülései szerint valaki feljelentette az üzemet környezetszennyezés miatt.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével

Bige László bejelentette: 93 év után befejezi gyártói tevékenységét a Nitrogénművek

Maszkos férfi rabolt ki egy pécsi gyógyszertárat fényes nappal, még szökésben van

Felmentették Bige Lászlót, nem tudták rábizonyítani, amit összehazudoztak róla

Bige László kiosztotta az agrárminisztert

Jogerősen felmentették Bige Lászlót a vesztegetés elfogadásának vádja alól