Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Ennyi kilakoltatás történt mostanáig a családok évében

Gőzerővel folyik az ingatlanokból való kipenderítés, melyet taktikusan az országgyűlési választás utánra toltak.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar összegezte honlapján, hogy mennyi kilakoltatás történt idén május óta, a kilakoltatási moratóriumot követően.

Az adatokat az ATV szemlézte, eszerint az év első negyedévében 131, a második negyedévben 1355, a harmadik negyedévben, júliustól októberig pedig 919 kilakoltatás történt Magyarországon.

Azaz összesen már 2405 esetben penderítettek embereket utcára idén, a családok évében, és mikor ezt a számot lejegyezték, még vissza volt az évből három hónap.

Az ATV megjegyzi, július és október között a kilakoltatások csaknem kétharmadát (65%) – 601 esetet – a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki.

Lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt 191, önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt 38, bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően 7, a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során pedig 82 kilakoltatás történt – áll a cikkben.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint 2017-ben 3667, 2016-ban pedig 3474 kilakoltatás történt. Az egyik ilyen esetről az ATV készített felkavaró videót még augusztusban.