Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Majd’ 100 millióval drágábbért tervezhetik Mészárosék az Országos Széchenyi Könyvtár raktárát

Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én.
Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én. Fotó: MTI/Földi Imre

Az eredetileg becsült árnál 96,6 millió forinttal többért, 550 millióért tervezi az Országos Széchényi Könyvtár Archivális Raktárépületét, illetve az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrát a nemzet gázszerelőjének gyerekei tulajdonában lévő Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft.

A projektről most jelent meg hirdetmény az Európai Unió Hivatalos Lapjának mellékletében, ezt a 24.hu találta meg. A cikk felidézte, összesen egymilliárd forintért költözik át az OSZK archívuma a Pilisbe. Az új raktárépületet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai kollégiumához közel, egy 17 hektáros területen alakítják ki, de a szolgáltatási célú példányok továbbra is a Palotanegyedben lévő épületben maradnak.

A szóban forgó raktérépületet és a hozzá tartozó infrastruktúrát tervezheti meg a Fejér Tervező és Mérnökiroda, amely a TSPC Kft. és a Fejér B.Á.L. Zrt. tulajdonában áll.

Utóbbi Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége.

A lap megjegyzi, dacára annak, hogy csak 2015-ben alapították a Fejér B.Á.L.-t, a cég forgalma 2017-ben már meghaladta a 10 milliárd forintot. Leányvállalata, a Fejér Tervező 2017 márciusában alakult, kaszált is gyorsan 72,5 millió forintnyi bevételt.

A TSPC Kft.-ről pedig az Mfor.hu azt írta, hogy a cég korábban dolgozott már a Szemerey Tamáshoz, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez köthető Raw Development Kft.-vel is.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!