Majd’ 100 millióval drágábbért tervezhetik Mészárosék az Országos Széchenyi Könyvtár raktárát

Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én.
Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én. Fotó: MTI/Földi Imre

Az eredetileg becsült árnál 96,6 millió forinttal többért, 550 millióért tervezi az Országos Széchényi Könyvtár Archivális Raktárépületét, illetve az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrát a nemzet gázszerelőjének gyerekei tulajdonában lévő Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft.

A projektről most jelent meg hirdetmény az Európai Unió Hivatalos Lapjának mellékletében, ezt a 24.hu találta meg. A cikk felidézte, összesen egymilliárd forintért költözik át az OSZK archívuma a Pilisbe. Az új raktárépületet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai kollégiumához közel, egy 17 hektáros területen alakítják ki, de a szolgáltatási célú példányok továbbra is a Palotanegyedben lévő épületben maradnak.

A szóban forgó raktérépületet és a hozzá tartozó infrastruktúrát tervezheti meg a Fejér Tervező és Mérnökiroda, amely a TSPC Kft. és a Fejér B.Á.L. Zrt. tulajdonában áll.

Utóbbi Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége.

A lap megjegyzi, dacára annak, hogy csak 2015-ben alapították a Fejér B.Á.L.-t, a cég forgalma 2017-ben már meghaladta a 10 milliárd forintot. Leányvállalata, a Fejér Tervező 2017 márciusában alakult, kaszált is gyorsan 72,5 millió forintnyi bevételt.

A TSPC Kft.-ről pedig az Mfor.hu azt írta, hogy a cég korábban dolgozott már a Szemerey Tamáshoz, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez köthető Raw Development Kft.-vel is.

Kapcsolódó hírek