Bűnügy

14 éves beteg gyereket molesztált hónapok óta egy 56 éves férfi Harkányban

Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Közlekedés

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Megrázó videón, ahogy keresztülhajtanak autóval a kaliforniai tűzvészen

A rendkívüli szárazság miatt több tűzvész is pusztít egyszerre Kaliforniában, ebből kettő Los Angeles környékén. Öten bennégtek egy kocsiban.

RövidenRöviden

A Severe Weather Facebook-oldalára felkerült videó 1,6 millió megtekintésnél jár, és félelmetes módon mutatja be, ahogy autóval áthaladnak a pusztításon Paradise-nál:

I feel very vulnerable posting this but I feel I should. My hometown of Paradise is on fire. My family is evacuated and safe. Not all my friends are safe. It's very surreal. Things always work out, but the unknown is a little scary.*******————EDIT———*********We are overwhelmed by all your heartfelt responses and prayers. There are so many wonderful people in this world. I would love to respond to each of you. We are astonished at the outpouring of love. Paradise has been destroyed. Thousands of us have lost our homes. Many have lost everything, including their lives. But, there are are so many stories of heroism, bravey and service, so much good comes from bad. We had no idea this video would touch so many others. Although my family lost our home and business, we are in need of nothing, just love and prayers. There are so many that have absolutely nothing and need help. Any money made by licensing this video will go to others.For licensing or usage, contact: licensing@viralhog.com

Posted by Brynn Parrott Chatfield on Thursday, November 8, 2018

Az állam fővárosától, Sacramentótól nem messze fekvő Paradise városka teljesen leégett, a lakosságot már csütörtökön elköltöztették.

A 86 ezer lelket számláló, közeli Chico város – amelyet erdők és parkok ölelnek körül – szintén lángokban áll, mentik, akit lehet, mert a kötelező evakuálás ellenére még sokan otthonukban maradtak.

Az alacsony páratartalom és az erős szél miatt gyorsan terjedő lángok a San Fernando-völgy mellett elérték Simi Valley egy részét, Calabasast és Malibut. Malibu egészében elrendelték a kötelező evakuálást, a közeli Pepperdine egyetemet meghatározatlan időre lezárták.

Az előrejelzések szerint a tűzvész szombatig eléri Thousand Oaks városkát, ahol szerdán egy szórakozóhelyen egy ámokfutó 12 embert agyonlőtt és többeket megsebesített.

„A tűzvész a távoli erdei vidékekről folyamatosan terjed a lakott település felé” – nyilatkozta az NBC televíziónak Kory Honea, az északi Butte megye seriffje. A megyében – két másik megyével együtt – Gavin Newsom kormányzóhelyettes csütörtökön rendkívüli állapotot hirdetett.

A tűzvész péntek délutánra halálos áldozatokat is követelt: Paradise közelében egy autóban öt holttestet találtak. Feltételezések szerint az autóval a gyorsan terjedő lángok elől próbáltak – sikertelenül – menekülni.

Az áldozatok oly mértékben összeégtek, hogy azonosításuk nehéz és hosszas folyamat lesz, DNS-vizsgálatokat igényel majd

– közölte a megyei seriff, Kory Honea.

Egyes országutak már megközelíthetetlenekké váltak, részben a lángok, részben a sűrű fekete füstköd miatt.

Marc Ghilarducci, a kormányzói hivatal katasztrófa-elhárítási igazgatója péntek délután sajtóértekezletén bejelentette: eddig több mint 150 ezer ember kényszerült elhagyni az otthonát, és Kalifornia tűzoltók segítségét kérte a szomszédos államoktól, Oregontól, Nevadától, Arizonától, Új-Mexikótól és Wyomingtól.

A sajtóértekezleten a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal munkatársai azt közölték: hat helyen pusztít tűzvész, Paradise környékén akkora terület áll lángokban, mint Manhattan, három megyében kritikus a helyzet. A tűzoltók Kalifornián kívülről is kértek tűzoltó készülékeket és repülőgépeket. Ken Pimlott, a kaliforniai tűzoltóság igazgatója szerint még hosszú időbe telik, mire sikerül megbirkózni a lángokkal. Los Angelesben megkezdték az állatkert kiürítésének előkészítését.

Kaliforniát 2017 óta szinte folyamatosan tűzvészek sújtják. A legutóbb 2018 augusztusában Mendocino környékén pusztítottak, csaknem 190 ezer hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Két hónapig tartott, míg a tűzvészt sikerült megfékezni.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Петер Сийярто: Örömmel megyek Oroszországba

Már 50 halálos áldozata van a kaliforniai tűzvésznek

Kaliforniai tűzvész: már 1300 eltűntről nem tudnak semmit

Mint egy szellemváros: videón a tűzvész utáni kaliforniai Paradise

Előtte-utána fotón a kaliforniai tűzvész pusztítása

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi