Belföld

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Gazdaság

Keményen megsarcolja a kormány az autósokat

Bűnügy

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Kaliforniai tűzvész: már 1300 eltűntről nem tudnak semmit

Jelentősen nőtt a kaliforniai tűzvész eltűntjeinek száma, a hatóságok legfrissebb, vasárnapi összesítése szerint már 1300 olyan ember van, akiknek sorsáról nem tudni semmit.

Pénteken még 1011 eltűntről szóltak a híradások, egy nappal korábban pedig 631-ről.

Vasárnapig a katasztrófa – amelyet Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvészeként minősítenek – 76 halálos áldozatot követelt, de ahogyan a mentők átfésülik a sok helyütt porig leégett településeket és erdőket, az áldozatok lélekszáma növekedhet.

A Kalifornia északi részén égő terület 55 százalékán sikerült megfékezni a lángok terjedését, a déli vidékeken, Los Angeles környékén pedig 82 százalékán. A tűzoltók és mentésben résztvevők versenyt futnak az idővel, a vasárnap reggeli meteorológiai előrejelzések ugyanis erősödő széllökéseket és nyomukban újabb tűzfészkek kialakulására számítanak.

Az államban sok helyütt sűrű, fekete füstköd gomolyog, a San Franciscó-i öböl környékén az emberek védőmaszkokban járnak az utcán. Sok településen ingyen osztják a maszkokat.

A meteorológusok szerint a hét közepén eső jöhet, ez azonban – bár segít a tűz oltásában – megnehezíti majd az áldozatok utáni kutatást. „Szívfájdító a helyzet” – fogalmazott az amerikai televízióknak adott interjújában Kory Honea, a tűzvésztől leginkább szenvedő északi Butte megye seriffje.

Donald Trump szombaton a tűzvész pusztította vidékekre látogatott, elutazott a szinte teljesen tűz martalékává vált Paradise városkába és a Los Angeles melletti Malibuba is. Amikor újságírók azt kérdezték tőle, hogy vajon a klímaváltozás lehet-e közvetlen oka a tűzvészeknek, Trump azt mondta: „sok tényező” közrejátszik a katasztrófában. Az elnök a finnországihoz hasonló erdőgazdálkodást sürgetett.

Ez is érdekelhet:
Felfegyverkezve raboló zavart szerb férfit fogtak el Győrben

Kapcsolódó hírek

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Hidegfront érkezik, már látszik, mikor enyhülhet a hőség

Már 50 halálos áldozata van a kaliforniai tűzvésznek

Előtte-utána fotón a kaliforniai tűzvész pusztítása

Mint egy szellemváros: videón a tűzvész utáni kaliforniai Paradise

Megrázó videón, ahogy keresztülhajtanak autóval a kaliforniai tűzvészen

Meglőtték Donald Trumpot

Magyar Péter: 15 millió forint és rengeteg adomány gyűlt össze a kijevi látogatáshoz

Orbán és Szijjártó imádkozik, Oroszország elítéli a politikai erőszakot – reakciók a Trump elleni merényletre