Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Belföld

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Belföld

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Nem ment el a tárgylásra a veronai buszbaleset sofőrje

A veronai bíróságon tegnap kezdődött a 17 áldozatot követelő buszbaleset pere, a szülők nehezményezik, hogy a sofőr azóta sem kért tőlük bocsánatot.

RövidenRöviden

Nem jelent meg tegnap a veronai buszbaleset első tárgyalásán a buszsofőr, V. János. Az ügynek öt olasz és egy magyar vádlottja van, de mindegyiküknek csak a védője ment el a tárgyalásra, ők maguk nem – számolt be róla az RTL Klub híradója.

A buszsofőr ügyvédje ráadásul halasztást kért arra hivatkozva, hogy még csak két napja kérték fel a védelemre, így nem tudott felkészülni. A tárgyalás így december 13-án folytatódik. Sok szülő is odautazott, egyikük az RLT Klubnak arról beszélt, csalódottak, mert a buszsofőr azóta sem kért tőlük bocsánatot.

Olasz sajtóértesülések szerint a magyar sofőr védelmét két olasz ügyvéd látja el.

Az MTI arról írt, a jelenlegi, bírósági tárgyalást megelőző szakaszban a vizsgálóbírónak arról kell döntenie, hogy a perben érintett felek közül hányan állnak majd bíróság elé, kit illet meg esetleges gyorsított eljárás, valamint hányan érvényesíthetnek polgári jogi igényt.

Jelenleg több mint százan nyújtottak be követelési vagy kártérítési igényt.

Egy olaszországi szövetség például, amely közlekedési balesetek áldozatainak családtagjait tömöríti, az autósztráda nem biztonságos üzemeltetése miatt tett feljelentést.

Paolo Sachar veronai államügyész hat személy ellen nyújtott be vádemelési kérelmet közúti baleset okozása címén. Köztük az egyetlen magyar az autóbusz sofőrje, aki túlélte a tragikus balesetet. A többi vádlott olasz, köztük van a baleset helyszíne, az A4-es autósztráda Brescia-Padova szakaszáért felelős mérnök, a sztrádaszakasz biztonsági elemeit tervező és ezek építését irányító műszaki hivatal vezetője, valamint az Anas olasz autósztráda-üzemeltető vállalat három mérnöke, akik szintén a biztonsági elemekért voltak felelősek.

A baleset tavaly január 20. éjszaka következett be a Verona melletti San Martino Buon Albergo magasságában. A budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium tanulóit és kísérőit szállító autóbusz kisodródott, a sztráda szalagkorlátjának, majd egy tartópillérnek ütközött és kigyulladt. A tragédiában 17 diák és felnőtt veszítette életét, köztük a busz másik vezetője.

Ez is érdekelhet

Váratlan fordulat a veronai tragédiában: nem a megvádolt sofőr vezethette a buszt

Németh Szilárd birkózó alapítványa a veronai balesetben érintett vállalkozás vezetőjének új cégétől vett buszt

Meghalt a tanár, aki több gyereket is megmentett a veronai buszbalesetnél

Nem jogerősen 12 évre ítélték a veronai buszbaleset sofőrjét

Gázolás miatt egy órát is késhetnek a vonatok Szeged, Záhony felé

Meghalt egy ember, amikor járdára hajtott két autó Debrecenben