Baleset

Nagy baleset az M7-esen, lezárták a pálya Budapest felé vezető oldalát

Bulvár

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Nem ment el a tárgylásra a veronai buszbaleset sofőrje

A veronai bíróságon tegnap kezdődött a 17 áldozatot követelő buszbaleset pere, a szülők nehezményezik, hogy a sofőr azóta sem kért tőlük bocsánatot.

Nem jelent meg tegnap a veronai buszbaleset első tárgyalásán a buszsofőr, V. János. Az ügynek öt olasz és egy magyar vádlottja van, de mindegyiküknek csak a védője ment el a tárgyalásra, ők maguk nem – számolt be róla az RTL Klub híradója.

A buszsofőr ügyvédje ráadásul halasztást kért arra hivatkozva, hogy még csak két napja kérték fel a védelemre, így nem tudott felkészülni. A tárgyalás így december 13-án folytatódik. Sok szülő is odautazott, egyikük az RLT Klubnak arról beszélt, csalódottak, mert a buszsofőr azóta sem kért tőlük bocsánatot.

Olasz sajtóértesülések szerint a magyar sofőr védelmét két olasz ügyvéd látja el.

Az MTI arról írt, a jelenlegi, bírósági tárgyalást megelőző szakaszban a vizsgálóbírónak arról kell döntenie, hogy a perben érintett felek közül hányan állnak majd bíróság elé, kit illet meg esetleges gyorsított eljárás, valamint hányan érvényesíthetnek polgári jogi igényt.

Jelenleg több mint százan nyújtottak be követelési vagy kártérítési igényt.

Egy olaszországi szövetség például, amely közlekedési balesetek áldozatainak családtagjait tömöríti, az autósztráda nem biztonságos üzemeltetése miatt tett feljelentést.

Paolo Sachar veronai államügyész hat személy ellen nyújtott be vádemelési kérelmet közúti baleset okozása címén. Köztük az egyetlen magyar az autóbusz sofőrje, aki túlélte a tragikus balesetet. A többi vádlott olasz, köztük van a baleset helyszíne, az A4-es autósztráda Brescia-Padova szakaszáért felelős mérnök, a sztrádaszakasz biztonsági elemeit tervező és ezek építését irányító műszaki hivatal vezetője, valamint az Anas olasz autósztráda-üzemeltető vállalat három mérnöke, akik szintén a biztonsági elemekért voltak felelősek.

A baleset tavaly január 20. éjszaka következett be a Verona melletti San Martino Buon Albergo magasságában. A budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium tanulóit és kísérőit szállító autóbusz kisodródott, a sztráda szalagkorlátjának, majd egy tartópillérnek ütközött és kigyulladt. A tragédiában 17 diák és felnőtt veszítette életét, köztük a busz másik vezetője.

Ez is érdekelhet:
Huszonkét filmet tűz műsorra az idei Koreai Filmfesztivál

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Nem jogerősen 12 évre ítélték a veronai buszbaleset sofőrjét

Meghalt a tanár, aki több gyereket is megmentett a veronai buszbalesetnél

Németh Szilárd birkózó alapítványa a veronai balesetben érintett vállalkozás vezetőjének új cégétől vett buszt

Váratlan fordulat a veronai tragédiában: nem a megvádolt sofőr vezethette a buszt

Nagy baleset az M7-esen, lezárták a pálya Budapest felé vezető oldalát

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten