Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Németh Szilárd birkózó alapítványa a veronai balesetben érintett vállalkozás vezetőjének új cégétől vett buszt

A 2017. január 20-án Verona közelében balesetet szenvedett busz maradványai.
A 2017. január 20-án Verona közelében balesetet szenvedett busz maradványai.

Új, olaszos nevű céget alapított a Veronában balesetező buszos társaság vezetője, Czakó Tibor – tudta meg a 24.hu –, a Németh Szilárd által vezetett Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány már be is szerzett egy buszt tőlük, a Settebello Invest Vagyonkezelő Zrt.-től.

A lap szerint a Fidesz-alelnök által alapított akadémia egy legalább 56 fős buszt szeretett volna, mely 2012 decemberénél nem régebbi, és legfeljebb 650 ezer kilométert futott. A buszt végül 39 370 000 forintért vásárolták meg.

A közbeszerzési kiírásra egyetlen ajánlat érkezett, a negyedik kerületben bejegyzett Settebello Invest Zrt.-től, amelynek Czakó Tibor a tulajdonosa.

Akárcsak annak a Pizolit Kft.-nek, amelynek az autóbusza 2017. január 20-án Verona közelében letért az útról és fékezés nélkül az autópálya szalagkorlátjának hajtott. A busz akkor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit és kísérőit vitte, az 56 utas közül 18-an életüket vesztették, 26-an megsérültek.

A 24.hu cikkében emlékeztet, Czakó Tibort egy évvel a tragédia után, 2018-ban három hónapra eltiltották a járművezetéstől és 60 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték, mert az 5-ös főúton a záróvonalon átlépve előzött egy forgalomból ideiglenesen kivont autóbusszal.

A 2017-es baleset óta egyetlen közbeszerzésen sem nyertek, de most az új céggel sikerült behúzniuk egyet.

Németh Szilárd akadémiája a vásárlás erkölcsi részét firtató kérdésekre nem válaszolt a 24.hu-nak. Nem reagáltak arra, tudtak-e arról, hogy kitől vásárolnak, nem adtak választ arra sem, nem érzik-e visszásnak, hogy egy olyan vállalkozó cégétől vásároltak buszt, akinek az engedély nélkül átalakított járművében Veronában 18 ember lelte halálát, és azt sem árulták el, pontosan milyen márkájú és mikori évjáratú buszt vásároltak – olvasható a lapban.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül