Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Schmidt Mária lúzerezésével kezdődött a megemlékezés a Terror Háza Múzeumnál

Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án.
Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az épület előtti terület – amelyet az Oktogon és a Vörösmarty utca között kordonokkal zártak le -, az MTI szerint szinte teljesen megtelt, de az Andrássy úton folyamatosan érkeznek az érdeklődők, sokan magyar zászlót lobogtatnak, többen kokárdát is viselnek.

Orbán Viktor beszéde előtt felszólalt Schmidt Mária, a Terrori Háza Múzeum főigazgatója is. Azt mondta,

„a kommunisták született lúzerek voltak, és ezt ők is tudták”.

Ezért kellett az erőszak, a terror, a megszállás, e nélkül ugyanis a kommunistáknak esélyük sem lett volna az emberek felett „basáskodni” – tette hozzá.

Schmidt szerint a magyarok nem voltak és – reméli – soha nem is lesznek politikailag korrektek, mert az megöli a szabadságot, amely nélkül a magyarok nem képesek élni.