Baleset

Megszólalt a MÁV-vezér a hajnalban történt újabb vasúti baleset kapcsán

Baleset

Borzalmas tragédia: halálra forrázta magát a fürdőkádban egy idős nő Nyíregyházán

Bulvár

Megszólalt a rendőrség: így kell kukázni, hogy ne legyen belőle bírság

Bedühödött Szijjártó, szerinte „inzultálták Magyarországot”

A ruszkipárti magyar külügyér rossznéven vette, hogy Horvátországban a védelmi miniszter velünk riogat.

szijjarto-peter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Berendelték Horvátország nagykövetét pénteken a Külgazdasági és Külügyminisztériumba Ivan Anusic horvát védelmi miniszter közelmúltbeli kijelentései miatt. A tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy sajtótájékoztatón arról vartyogott, hogy Magyarország a lehető legjobb kapcsolatra törekszik minden szomszédjával, így Horvátországgal is!

„Éppen ezért is volt váratlan, hogy a horvátok védelmi minisztere mintha új sportágat választott volna, és ez a magyarok inzultálása lenne. Ennek nem volt előzménye, ezért is engedtük el a fülünk mellett az első megjegyzését a miniszter úrnak, de a másodikat már nem voltam hajlandó”

– magyarázta a vérig sértett oroszbarát magyarországi külügyér.

„Én azt kérem tisztelettel a horvát kormánytól, hogy a jól láthatóan meglévő éles belpolitikai vitáikba a köztársasági elnökükkel ne rángassanak be minket” – folytatta.

„Nekünk semmi közünk a horvát kormány és a horvát államfő vitájához, ezt rendezzék el egymás között, és ennek leple alatt ne inzultálják Magyarországot a jövőben. Azt hiszem, hogy a kétoldalú kapcsolataink nem teszik indokolttá, hogy minket ebbe a vitába ők belevonjanak” – tette hozzá.

Nem akarnak a ruszkibarát Magyarországhoz hasonlítani

Az ügy előzménye, hogy Zoran Milanovic horvát államfő nem járult hozzá a kormány előterjesztéséhez, amelynek értelmében az ország részt venne az Ukrajnának nyújtott biztonsági támogatási és kiképzési tervben, amelyről az idei NATO-csúcson született megállapodás.

Ivan Anusic horvát védelmi miniszter ezután a zágrábi parlament illetékes bizottsági ülésén arról beszélt, hogy Horvátország ezzel az Ukrajna területi integritását megkérdőjelező Magyarországhoz hasonlóvá válna. Két napra rá pedig úgy vélekedett, hogy a katonai szerepvállalás elmaradásával Horvátország

az Oroszországot nyilvánosan támogató Szerbia és Magyarország oldalára kerülne.

Mladen Andrlic horvát nagykövetet a területért felelős helyettes államtitkár fogadta a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Friss fotón Orbán Viktor: erről tanácskozott embereivel „jól megérdemelt” nyaralása után

Szijjártó: Újabb magyar állampolgárokat menekítenek ki Libanonból

Szijjártó Péter most Horvátországnak esett neki

SMS-ben toborozza híveit a Fidesz október 23-ra

Szijjártó bejelentette: „kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködést” indítunk a világ egyik legkorruptabb diktatúrájával

Elegük lett a nyugdíjasoknak: tömegeket fenyeget az elszegényedés