Gazdaság

Brutális üzemanyag-drágulás jön csütörtökön

Baleset

Súlyos buszbaleset történt az éjszaka Zalában, rengetegen megsérültek

Belföld

Videóval üzent Magyar Péter a fideszeseknek, akik két napja a péniszén lovagolnak

Magyar Orbánnak: A hazudozások ideje lejárt, vége van, miniszterelnök úr!

Kiosztotta a szétlopott, eltékozolt évek után most a gazdaság megmentőjeként tetszelgő Orbánt.

Magyar Péter
Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője nyilatkozik a sajtónak, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában 2024. június 9-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Magyar Péter a Facebook-oldalán reagált a miniszterelnök aktuális Kossuth rádiós lázálmára, miszerint 2025-re ismét megígérte, hogy most már aztán tényleg felvirágzik az ország, ehhez csupán ki kell tölteni a nemzeti konzultációt, mert az a gátja és a feltétele annak, hogy a kormány végre tudja, mit kellene csinálni.

A Tisza Párt elnöke szerint ezzel szemben Orbán Viktor olyan, mint a Titanic kapitánya, aki „miután jéghegynek vezette a hajót, süllyedés közben azzal szédíti az utasokat, hogy mostantól tényleg az ő érdekükben fogja kormányozni a hajót”.

„Miután Orbán Viktor 14 év alatt Magyarországot az Unió legszegényebb és legkorruptabb országává tette, most épp a haza jövőbeni megmentőjének szerepében próbál tetszelegni. Látva a Fidesz népszerűségének megállíthatatlan csökkenését és a TISZA áradását, a Karmelita Palota pánik üzemmódba kapcsolt és most már a csillagokat is lehazudják az égről”

– értékelt Magyar, felsorolva, hogy „Orbánék 2000 embercsempészt engedtek ki a börtönökből, letelepedési kötvényekkel üzletelnek, migráns tábort építenek és több, mint 100 ezer ázsiai gazdasági migránssal árasztották el a magyar vidéket és eközben a TISZA Pártról azt hazudják, hogy beengedné az illegális migránsokat”.

„Miközben Orbánék a békéről hazudoznak, aközben fegyver-, harckocsi- és lőszergyárat építenek, a polgárháborús Csádba küldenek több száz magyar katonát, a legszorosabb szövetségeseik a Patrióta frakcióban pedig aktív támogatói az ukrajnai fegyverszállításnak” – sorolja a további ellentmondásokat.

Azt várja, hogy higgyünk neki

Magyar arra is felhívta a figyelmet, hogy az Orbán-kormány 14 év alatt egyetlen bérlakást sem épített, „nem érdekelte, hogy a fiatalok jelentős része a lakhatási- és megélhetési problémák miatt külföldre menekült”, ehelyett Orbánék „iskolákat és kollégiumokat alakítottak migránsszállóvá”. Most pedig azt várja, hogy bárki elhiggye neki, hogy a kiürített államkassza mellett, a jövőben megoldja a lakhatási válságot – írta, emlékeztetve, hogy Orbán „csodafegyverekről és jövőbeni gazdasági csodáról értekezik, miközben sorra jönnek ki a tragikusabbnál tragikusabb adatok a magyar gazdaság és költségvetés helyzetéről”.

„Orbán Viktor a magyar kis- és közép vállalatok megsegítéséről hazudik, miközben eddig ők voltak az ázsiai és globális multi cégek legfőbb kiszolgálói és az ő elhibázott politikájuk miatt kerültek lehetetlen helyzetbe a magyar tulajdonú vállalatok. Csak az ázsiai akkumulátor és elektromos autó beruházásokra 1000 milliárd forint közpénzt szórtak el. Ezen beruházások semmivel nem járulnak hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez, sőt éppen lefelé húzzák azt. Eközben a családi cégek egyik napról a másikra próbálnak túlélni az adminisztratív- és az adóterhek tengerében, uniós források nélkül” – hívta fel a figyelmet a politikus.

Ezermilliárdos rokonok, haverok, kiürülő magyar vidék

Magyar Péter azt is írta, Orbán Viktor „a családtagjait és haverjait ezermilliárdossá tette és eközben 3 millió honfitársunk, köztük több százezer gyermek él a létminimum alatt. Kiürül a magyar vidék, bezárják a szülészeteket, kétmillió honfitársunk van háziorvosi ellátás nélkül, demográfiai katasztrófa felé halad a hazánk, szétverték az oktatást, a szociális szférát, az idősellátást és a gyermekvédelmet, de most még lenne néhány ötlete a miniszterelnöknek…”

„A hazudozások ideje lejárt, vége van, miniszterelnök úr!” – zárta posztját.

Ez is érdekelhet:
Meghalt egy férfi, aki a markolójával vízbe borult

Megszólalt a Szegeden történt gyilkosság gyanúsítottja

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Orbán Viktor fejéből a hangok: lesz nagy csodálkozás 2025-ben

Orbán Viktor Brüsszelbe utazik

Magyar Péter: vicces a szuverenitás féltése Orbánéktól

Magyar Péter: Deutsch Tamás ma megint húzott egy csíkot, és hazudott valamit