Bűnügy

Brutális csecsemőgyilkosság történt Békésen

Belföld

Magyar Péter gumicsizmában, lapáttal: A Tisza megindult a Dunához

Bűnügy

„Fájó megjegyzést tett”, kis híján agyonvertek egy férfit Mezőszentgyörgyön

Nagy János: a magyar falu él, sőt virágzik, ezt bizonyítja egy bicikliút, és hogy nyílászárót cseréltek egy szociális intézményen

Tegyük össze a kezünket, hogy Orbán Viktor is faluról származik, aki „egy vidékpárti nemzeti kormányt” vezet.

KÉKEDI László Vilmos; NAGY János; TÁLLAI András; BÁNNÉ dr. GÁL Boglárka
Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Bánné Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke, Kékedi László polgármester és Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a kisgyőri kerékpárút, valamint a község felújított szociális intézményének ünnepélyes átadásán 2024. szeptember 28-án. Fotó: MTI/Vajda János

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Miközben minden mutató szerint folyamatosan néptelenednek el a magyar falvak, mert a fiatalok a közeli városokban vagy Budapesten (illetve külföldön) próbálnak boldogulni, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár azzal hülyít, hogy a magyar falu él, sőt virágzik (vö. „megszűnt az iskolabusz több baranyai településen”).

Nagy János szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kisgyőrben, a település kerékpárútjának és felújított szociális intézményének átadóünnepségén arról karattyolt, hogy ahhoz, hogy a falu virágozzon, nem kell más, mint egy erős, összetartó közösség, egy „olyan rutinos róka, aki negyed évszázada országgyűlési képviselő”, valamint egy energikus polgármester, aki mögött egy vidékpárti nemzeti kormány áll.

Az államtitkár hozzátette még, hogy „nagy előny, ha a kormány vezetője is egy akkora faluból származik, mint Kisgyőr” – utalt ezzel Orbán Viktorra és Felcsútra (ahol a kerékpárútnál és a „szociális intézménynél” azért nagyobbat sikerült álmodni: konkrétan egy stadionkomplexumot télen is fűtött gyeppel a miniszterelnök hétvégi háza mellé).

Így lesznek „a lesajnált borsodi zsáktelepülésekből festői ékszerdobozok a Bükk-hegység lábánál”

– méltatta önmagukat Nagy, arról már nem értekezve, hogy egy bicikliút vajon elegendő perspektíva-e a fiataloknak a helyben maradáshoz, vagy ha hiányolják a munka- és szórakozási lehetőségeket, az orvost, a nem túl versenyképes oktatást, az éppen ismét tömegével bezáró postákat, akkor majd lesznek szívesek beérni a „festői ékszerdoboz” nyújtotta látvánnyal.

A Kisgyőrt Miskolctapolcával összekötő erdészeti-mezőgazdasági és kerékpárút egyébként 6,6 kilométer hosszú, amit a Harsányi tóig vezető, 8,6 kilométeres, a biciklisek részére kitáblázott és felfestett közútszakasz egészít ki. A község szociális intézményében az épület tetőszerkezetét és nyílászáróit cserélték ki.

Ez is érdekelhet:
Orbán Viktor szülinapi ünnepségre utazott

Kapcsolódó hírek

Orbán Szingapúrban rejtegethet valamit? Magyar Péter ismét kemény kérdéseket intézett a kormányfőhöz

Orbán Viktor szülinapi ünnepségre utazott

Kitálalt Magyar Péter exbarátnője; Magyar szerint a nő megzsarolta őket és Kubatovék pénzelik

Titkolja a kormánypropaganda az olvasói elől, hogy a sztárolt papjukat melegorgiával hozták hírbe

Magyar Péter felmosta a padlót a közmédia propagandistáival: önök éjjel-nappal hazudnak, akkor is, amikor kérdeznek

Deutsch Tamás: a háborúpárti brüsszeli bürokraták politikai háborúskodást indítottak Magyarország ellen

Orbán Viktor a konditeremből üzent

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Orbán videón is bemutatta, hogy az esőkabátos bohóckodása nélkül egyszerűen nem alhatna most nyugodtan Magyarország