Egészségügy

Bezárja praxisát a gyermekorvos, aki hatósági ellenőrzést kapott, miután kitálalt a rohadó egészségügyről

Belföld

Meghalt Kupa Mihály

Bűnügy

Fejlemények a 24 éve eltűnt, egy hónapja megtalált bajai kisfiú ügyében

Végül az RTL is letérdelt a NER-nek: „stratégiai megállapodást” kötött a társaság és a 4iG

rtl-szekhaz
Az RTL új székháza a budapesti a Dózsa György út és Városligeti fasor sarkán. Fotó: RTL

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

A távközlési szolgáltatók közül kizárólag a 4iG televíziós platformjáról lesz elérhető az RTL+ streamingszolgáltatása, így az UEFA Bajnokok Ligája közvetítések is, jelentette be az RTL kedden egy közleményben, mely szerint nagyon egymásra talált az RTL Magyarország az Orbán-közeli vállalat-konglomerátum.

Stratégiai partneri megállapodást kötött a 4iG Csoport és az RTL Magyarország, amely kiterjed az RTL Magyarország televíziós csatornáinak, illetve az RTL+ streamingszolgáltatás terjesztésére, valamint műsorgyártási területeken történő együttműködésre – írták a szövegben.

A partnerség részeként a felek megállapodtak:

  • az RTL Magyarország lineáris csatornáinak terjesztéséről, továbbá arról, hogy az RTL továbbra is elérhető marad a szabadon fogható mindigTV szolgáltatásban;
  • 2025. januártól az RTL Magyarország mellett kizárólag a 4iG Csoport értékesítheti, illetve terjesztheti az RTL+ streamingszolgáltatását a hazai távközlési szolgáltatók közül. Ennek köszönhetően a Vodafone Magyarország és DIGI ügyfelei akár televíziós csomagjuk részeként is elérhetik majd az RTL+ teljes kínálatát, köztük az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseket;
  • a következő években a 4iG csoport műsorgyártási üzletága támogatja az RTL Magyarországot az UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek közvetítésében.

„Nagy öröm számunkra, hogy a megállapodás révén az RTL Magyarország hozzájárulhat a 4iG Csoport értékajánlatának gazdagításához. Két vezető piaci szereplő megállapodása ez, aminek legfőbb nyertesei nézőink lesznek”

– mondta a bejelentés kapcsán Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

Van az a pénz

A dolog azért érdekes, mert a 4iG Csoport nem titkoltan a kormány érdekeit szolgáló telekommunikációs vállalatcsoportként jött létre, az RTL pedig mostanáig a hazai független média egyik utolsó bástyájaként tetszelgett.

A Direkt36 tavaly októberben írta meg, hogy a 4iG olyannyira kormányközeli, hogy maga Orbán Viktor is segédkezett a felfuttatásában: 2021 közepén például személyesen folytatott titkos tárgyalást a londoni magyar nagykövetségen az Invitech nevű magyarországi távközlési vállalat tulajdonosainak – egy főként kínai állami pénzből működő befektetési alapnak – a képviselőivel a cég érdekében.

Orbán arról győzködte hosszasan a tárgyalópartnereit, hogy adják el a céget a 4iG-nek. Az Invitech tulajdonosai nyitottak voltak erre, de kevésnek tartották a 4iG ajánlatát, ezért akadtak meg korábban a tárgyalások.

Az RTL kapcsán pedig júliusi hír volt, hogy elküldik az RTL.hu híroldal főszerkesztőjét és a szerkesztőség jelentős részét, gyakorlatilag beszüntetve ezzel az online hírszolgáltatást – nyilván (nyilván!) nem összefüggésben a kormány felé közeledéssel.

Ez is érdekelhet:
„Hazugságokat terjeszt” – Kiosztotta az algériai nagykövetség Rétvári Bencét

Kapcsolódó hírek

Vízügy: óráról órára változik a helyzet, nagyon hirtelen indult meg a Duna és a Lajta vízszintjének emelkedése

Ukrajna felajánlotta, hogy katasztrófavédelmi szakembereket küld Magyarországra

„Ne nyúljon hozzám!” – Schadl György indulatba jött, amikor Rogán Antalról kérdezték

Teherbe esett a Való Világ egyik játékosa

Jön a Cápák között hetedik évada

Bejelentették, ők lesznek a 2024-es X-Faktor mentorai és műsorvezetői

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Újabb brutális bírságot kapott az RTL a Sztárbox miatt

Indul a Való Világ 12, itt lesz látható