Bulvár

Kormánymédiás szeretőjének féltékenysége állhatott Bese Gergő lebukása mögött

Közlekedés

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Egészségügy

Bezárja praxisát a gyermekorvos, aki hatósági ellenőrzést kapott, miután kitálalt a rohadó egészségügyről

Megtalálták a 24 éve eltűnt bajai kisfiú, Till Tamás holttestét

2000. május 28. óta nem tudták, hol lehet, 24 évvel később, idén júniusban történt fordulat a nyomozásban.

holttest-till-tamas
A nejlonnal borított gyermekholttest előkerülésekor, 2024. július 30-án. Fotó: police.hu

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Áttörésről számolt be a rendőrség a 2000. május 28-án eltűnt 11 éves bajai kisfiú, Till Tamás ügyében, ezzel pont kerülhet az egyik legnyomasztóbb gyermekeltűnési ügy végére.

A rendőrség csütörtöki tájékoztatóján Petőfi Attila vezérőrnagy ismertette: a gyerek 24 éve egy közeli vadasparkba indult lovagolni bajai otthonából, de oda már nem érkezett meg, és családja soha többé nem látta.

🔞 EZ MOST NEM LESZ KÖNNYŰ TÉMA 🔞Jelenleg is zajlik az a sajtótájékoztató, amelyen beszámolunk egy 2000-ben eltűnt…

Posted by Magyar Rendőrség on Thursday, August 1, 2024

A fiúnak 13 órára kellett volna hazaérnie. Eltűnését szülei azonnal jelezték a bajai rendőrkapitányságnak, de a rendőrség nem vette komolyan a bejelentést, mondván, a fiú biztos csak elcsavargott és majd hazamegy. A Telex ismertetése szerint a hatóság egyéb hibákat is vétett: késlekedtek a mozgósítással, és hagyták kihűlni a nyomokat.

Petőfi Attila tájékoztatójában mindenesetre úgy fogalmazott, a rendőrök körözési eljárás keretében próbálták felkutatni Till Tamást. Az eljárásban nehézséget okozott, hogy akkor, május 28-án repülőnap, gyereknap volt Baján, így sok idegen fordult meg a városban.

A fiú biciklijét 2000. szeptember 17-én megtalálták egy közeli gyümölcsösben, ekkor – mivel a kerékpáron nem volt sem sérülés, sem idegen DNS – elvetették el azt a forgatókönyvet, hogy a gyereket valaki elgázolhatta.

A fordulat idén június 11-én történt, akkor rendőrség a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségtől azt az információt kapta, hogy az egykori bajai gyermekotthon egyik lakója – talán pénzért, talán fenyegetés hatására – segített egy holttest elásásában.

Petőfi Attila szerint a holttest eltüntetése kapcsán egy bizonyos K. Péter nevű egykori intézetis került a látókörükbe, de kihallgatni nem tudták, mert a férfi 2011-ben öngyilkos lett. Értékelhető vallomást tett viszont egy János nevű férfi, aki K. Péterrel együtt egy környékbeli vállalkozónál, V. József esztergályosnál, annak épülő birtokán dolgozott alkalmanként.

János azt vallotta a rendőröknek, hogy volt egy eset, amikor „Józsi bácsi” nem az intézetbe ment értük, hogy munkát adjon nekik, hanem a strandra. Dupla pénzt ajánlott nekik, ha azonnal elmennek hozzá betonozni. János nemet mondott, a másik fiú viszont elment a vállalkozóval.

Az időközben elhunyt fiatalember barátjának később azt mesélte, hogy amikor talicskával hordta a betont, az eszköz kereke megbicsaklott, és egy nejlonfóliába csavart holttestet vélt felfedezni.

Miután munkáltatóját kérdőre vonta, a férfi előbb pénzzel igyekezett a fiút hallgatásra bírni, majd meg is fenyegette, hogy szintén intézetis testvérével együtt rosszul jár, ha beszél erről.

A rendőrök 2024. július 30-án szemlét tartottak a 2021-ben, szintén öngyilkosság következtében elhunyt V. József egykori telkén, ahol 60 centi mélyen egy nejlonnal borított gyermekholttestet találtak.

Az anatómiai jegyek és az egyedileg azonosítható ruházat alapján Petőfi Attila vezérőrnagy szerint nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy Till Tamás maradványaira bukkantak.

Végleges eredményt majd a genetikai vizsgálatok hoznak. Megpróbálták elszámoltatni V. József hozzátartozóit is, de a kihallgatott személyek nem tudtak érdemben nyilatkozni az ügyről.

Till Tamás halálának körülményeit jelenleg szakértők vizsgálják, az ügyben emberölés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Ez is érdekelhet:
Menczer Tamás az ellenzékieknek: „Én leszek a legrosszabb rémálmuk, a jeges leheletemet fogják érezni a tarkójukon”

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor megengedte a Lajta-menti szükségtározó megnyitását

Videón mutatta meg a MÁV, hogyan védekeznek a Duna menti vasútvonalakon

Fejlemények a 24 éve eltűnt, egy hónapja megtalált bajai kisfiú ügyében

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Halálra gázoltak egy 90 éves nőt Baján

Nem tetszett a hal, ráöntötte a levest a pincérre egy nő Baján

Bandzsára, nagyorrúra hamisította a bajai önkormányzati lap az ellenzéki jelöltek fotóit

Hatalmas tömegkarambol Bajánál, teljes útzár

Bölcsődében, gyerekek között pucsítozva kampányolt a fideszes polgármester Baján