Baleset

Brutális baleset történt az autópályán: meghalt egy magyar diplomata

Sport

Nekiesett az Index Milák Kristófnak, azt állítják: „közel félmilliárdos nagyságrendű” összegtől fosztotta meg edzőit

Bulvár

Óriásit vergődött Szentkirályi egy hőmérővel, Karácsony Gergely visszakézből tette helyre

3 dolog, ami nem hiányozhat egy hobbi-autószerelő kelléktárából

autoszerelo

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Az autószerelés nem csupán a profik kiváltsága. Sok hobbista számára is élvezetes és hasznos időtöltést jelent. Ahhoz azonban, hogy sikeresen és biztonságosan végezzük el autónkon a javítási és karbantartási munkákat, elengedhetetlen, hogy megfelelő eszközökkel rendelkezzünk.

Ebben a cikkben mutatunk három dolgot, amire egy elszánt hobbi-autószerelőnek a megfelelő szerszámok és az elhivatottság mellett szüksége lehet. Emellett tippeket adunk, honnan érdemes beszerezni ezeket.

Hibakódolvasó: dolgozz úgy, mint egy profi

A Peppi webshopjában elérhető hibakódolvasók egyre népszerűbb eszköznek számítanak mind a profi, mint a hobbiszerelők körében. Ennek oka, hogy a modern autók egyre bonyolultabb elektronikával rendelkeznek, így a hibák felismerése már nem lehetséges pusztán a motorháztető felnyitásával.

Egy hibakódolvasó segítségével könnyedén leolvashatjuk a jármű fedélzeti számítógépének tárolt problémáit, ami segít gyorsan azonosítani, majd megoldani a gondokat. Ez hatalmas támogatást jelent, amivel rengeteg időt és energiát spórolhatunk. Sok esetben pedig a kisebb meghibásodások időben történő kiküszöbölésén keresztül segít megelőzni a nagyobb, komplexebb problémák kialakulását.

Akkumulátor teszter: hogy mindig legyen elég energia

Az autó akkumulátora az egyik legfontosabb alkatrész. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a jármű lelke, hiszen nélküle nem tudnánk útnak indulni. Állapotának rendszeres ellenőrzése éppen ezért fontos, ha szeretnénk elkerülni komolyabb gondokat. Egy akkumulátor teszter segítségével gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetjük az akkumulátor feszültségét és töltöttségi szintjét is.

Az eszköz jelzi, hogy az alkatrész megfelelő állapotban van-e, vagy esetleg töltésre, cserére szorul. Ezzel a praktikus kütyüvel megelőzhetjük azt, hogy útközben hagyjon minket cserben az autó, vagy épp reggel a munkába indulás során érjen bennünket kellemetlen meglepetés.

Biztosítékok, gyertyák: legyen mindig minden kéznél!

A biztosítékok szolgálják az autó elektromos rendszerének védelmét. Működésükkel megakadályozzák, hogy túláram vagy rövidzárlat esetén károsodjanak az érzékeny alkatrészek. Minden hobbi-autószerelőnek érdemes tehát egy készlet különböző méretű és típusú biztosítékot tartania a kelléktárban.

Hasonló a helyzet a gyertyák esetében is. A gyújtógyertyák az autó motorjának kulcsfontosságú alkatrészei, amelyek az üzemanyag-levegő keverék meggyújtásáért felelősek. Az elhasználódott vagy hibás eszközök komoly teljesítménycsökkenést és megnövekedett üzemanyag-fogyasztást okozhatnak, és nehéz indításhoz vezethetnek. Elengedhetetlen tehát, hogy új gyertyákkal és a cseréjükhöz szükséges eszközökkel is rendelkezzünk.

Annak érdekében, hogy a az autószerelés otthon is hatékony és biztonságos legyen, érdemes mindig minőségi szerszámokkal és kellékekkel dolgoznunk! Ezeket pedig megbízható webshopokból célszerű beszerezni.

Ez is érdekelhet:
Tragédia Akasztónál, egy ember meghalt, többen megsérültek

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

„Mocskos egy világot élünk” – írták egy gyanakvónak az internetes csalók, akik 934 embert vertek át

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Gyász: elhalasztották a magyar űrhajós küldetését

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta