Bűnügy

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Bűnügy

BRFK: kilenc embert fogtak el Budapesten a hétvégi belvárosi razzián

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Kegyetlen, ami a jövő héten vár ránk

Fokozódik a hőség, már 40 Celsius-fokról ír a meteorológia.

Hőségriasztás Budapesten
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Fokozódik a hőség a jövő héten: noha a legutóbbi időjárás-jelentés még csak 30-35 fokos csúcsértékeket ígért, a HungaroMet Zrt. vasárnap kiadott előrejelzése szerint a hét második felében most már a 40 Celsius-fok sem kizárt.

A meteorológusok mindössze annyival vigasztalnak, hogy elszórtan lehet egy-egy zápor, zivatar.

Hétfőn erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek és kiderül az ég. A Dunántúlon általában kevesebb lehet a felhő, ott sokat süthet a nap, míg a Dunától keletre magasabbra törhetnek a gomolyok, arrafelé elszórtan kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Az északias irányú szél többnyire mérsékelt marad, helyenként kísérhetik élénk lökések. Zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30-37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Kedden napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet néhol időnként élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 14-23, a maximum 30-37 fok között alakul.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre kell számítani, a csapadéknak kicsi az esélye. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a délkeleti szél. Hajnalban 15-24, délután 32-38 fok várható.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, de egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 17-25, a csúcsérték 33-39 fok között valószínű.

Pénteken is napos idő lesz, gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a keleti, majd déli szél. A hajnali 18-25 fokról 34-40 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton is napos időre kell készülni gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, elvétve záporral, zivatarral. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a Dunántúlon élénkülhet meg helyenként az északnyugati szél. Hajnalban 19-26,

délután 33-40 fok várható.

Vasárnap az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Megélénkül, több helyütt megerősödik az északi, északnyugati szél. A hajnali 17-26 fokról 29-38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ez is érdekelhet:
Kiskorú zaklatásával vádolja a propaganda Magyar Pétert, itt a válasza

Kapcsolódó hírek

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Hidegfront érkezik, már látszik, mikor enyhülhet a hőség

Itt szakadhat le ma az ég: 7 megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést – térkép

Három megyére a legmagasabb fokozatú riasztást adta ki a HungaroMet

41 fokkal tetőzik a forróság, aztán már látszik a remény

Itt szakadhat le ma az ég, amellett, hogy megdöglünk a melegtől

Viharos széllel, jégesővel érkezik a hidegfront

Jó hírt közöltek a meteorológusok, a jövő héten fellélegezhetünk