Bűnügy

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Bűnügy

Újabb gyilkosság, a XIII. kerületben is megöltek ma egy embert

Megvan Magyarország Szépe, Katzenbach Andrea az ország szépségkirálynője

Katzenbach Andrea
A győztes 23 éves kiskőrösi Katzenbach Andrea a Magyarország Szépe - Miss World Hungary szépségverseny döntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2024. június 23-án. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Katzenbach Andrea lett Magyarország Szépe, a két udvarhölgynek Cseh Jázmint és Horváth Alexandrát választotta a szakmai zsűri – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája vasárnap este.

A Közönségdíjat Grósz Adél vette át, a Miss Charity alverseny győztese pedig Kiss Kamilla lett.

A zsűri szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző Katzenbach Andrea fejére került a korona, a 23 éves, kiskőrösi közgazdász, grafikus és webdesigner végzettségű győztes egy éven át viselheti a Magyarország Szépe címet, és képviselheti az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn.

A Miss Charity alversenyt – amelyben a jelölteknek egy jótékonysági akciót kellett megvalósítani és megörökíteni, az egymás közti szavazása alapján – Kiss Kamilla nyerte, a nézők által legszebbnek ítélt Grósz Adélt Közönségdíjjal jutalmazták.

A hazai döntőt a Duna showműsorainak háziasszonya, Rókusfalvy Lili és a képernyőre műsorvezetőként visszatért Kárász Róbert vezette, a versenynek 2014 óta a közmédia ad otthont. A nagy múltú szépségverseny döntőjét látványos showműsor kísérte.

A fitt tourban a legendás Aranycsapat újragondolt mezét viselte a 15 versenyző, a kreatív tourban pedig egy-egy magyar divattervező esküvő-ihlette ruhakölteményét. Az estélyi ruhás bevonuláson Richard Demeter, míg a nemzeti touron a Winona Couture erre az alkalomra készített, nemzeti motívumokkal díszített darabjait láthatták a nézők.

Extra produkcióként Csepregi Éva és Végvári Ádám Neoton Família-slágerválogatással tette még emlékezetesebbé az estét. A gálaműsor további különlegessége volt, hogy a finalisták vonulása alatt Péterffy Lili „Lelle” biztosította a zenét, a mikrofont dj pultra cserélve. A nemzeti tourra A Dal 2024 győztes produkcióját előadó László Evelinnek, a Petőfi Zenei Díj „Az év dala címmel” is elismert Legényesét dolgozta fel. A feltörekvő tehetség, LuvOli Kállay-Saunders Andrással a Young And In Love című dalt adta elő.

A világverseny szlogenje: „Szépség, céllal”, ezért a Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója továbbra is az, hogy ráirányítsa a fókuszt a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A győztes egy éven át fontos feladatokat lát el: járja a világot, felhívva a figyelmet fontos emberi jogi és környezetvédelmi problémákra, és jószolgálati nagykövetként sokat tesz számos társadalmi ügy előremozdításáért. A hazai versenysorozatban elengedhetetlen volt, hogy a leendő szépségkirálynő szorgalmas, elhivatott, pozitív és nyitott személyiség legyen, és jól beszéljen angolul, hiszen a nemzetközi finálén is prezentálnia kell az általa kidolgozott jótékonysági projektet.

Ez is érdekelhet:
Lezuhant egy vitorlázógép Dunakeszin egy 17 éves lánnyal a fedélzetén

Kapcsolódó hírek

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Vízbe fulladt egy férfi egy Sándorfalva melletti strandon

Gyász: elmarad idén a Magyarország Szépe verseny

Gyermektelen, hajadon, maximum 26 éves nők jelentkezhetnek Rogán Cecília szépségversenyére

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Lovasi Andrásék elváltak

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni