Belföld

Meghalt Kupa Mihály

Oktatás

A pedagógusok mobilhasználatát is korlátozza egy friss Pintér-rendelet

Bűnügy

Mi történt? Fegyveres férfi őrjöngött a Parlamentnél

Mit kell tudni a mini mosógépekről?

mosogep

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor az embernek nincs lehetősége arra, hogy egy normál elöltöltős vagy felültöltős mosógépben tisztítsa meg a ruháit. Egy kisebb albérletben, egy kollégiumban vagy egy átmeneti szálláson nem feltétlenül lehet helyet találni egy nagyobb berendezésnek. Egy hosszabb ideig tartó táborozásra eleve nem is nagyon lehet egy méretes mosógépet elvinni.

Ilyen helyzetekre jelenthet megoldást egy mini mosógép. A Pepita.hu mosógép kínálatában rengeteg különféle típusú készülék található, köztük szép számmal akadnak mini mosógépek is. A következőkben áttekintjük, mik a legfőbb sajátosságai ezeknek a készülékeknek, és miben térnek el a hagyományos mosógépektől.

Mire valók a mini mosógépek?

Aki próbált már kézzel ruhát mosni, az tudja jól, hogy ez milyen fárasztó tevékenység. S ha mindez nem volna elég, akkor olykor szembesülni kell azzal, hogy a kézzel történő mosás nem is feltétlenül hatékony. Benne maradhatnak a ruhában a foltok, végül úgy érezhetjük, hiába dolgoztunk.

A mini mosógépekkel sokkal hatékonyabban lehet célt érni, mintha kézzel gyömöszöljük, dörzsöljük a ruhaneműket. E gépek további előnye, hogy felügyelet nélkül képesek ellátni a feladatukat, így ha ilyen készüléket használunk a kézi mosás helyett, akkor több szabadidőnk maradhat.

A mini mosógépek főbb tulajdonságai

A hagyományos mosógépek miniatürizált változatai könnyűek és könnyen is lehet szállítani őket, hiszen méretük kompakt. Alapvetően arra találták ki ezeket a gépeket, hogy kevés dolgot gyorsan, hatékonyan ki lehessen mosni. Szállításuk könnyű, a hordozó füllel rendelkező típusokat még azok is egyszerűen magukkal vihetik, akik nem gépkocsival közlekednek.

Az viszont tény, hogy sokkal kisebb a kapacitásuk is, mint egy elöltöltős vagy egy felültöltős változatnak: jellemzően csak 2-3 kilogramm ruhát lehet beléjük pakolni. Érdemes tudni, hogy a centrifuga kapacitásuk még ennél is kisebb lehet, sok esetben mindössze egy kilogramm. Ezzel mindenképpen számolnia kell annak, aki fontolgatja egy mini mosógép megvásárlását.

Ezen típusú mosógépek egyébként funkcionalitásban képesek az alapvető szükségleteket kielégíteni. Lehet találni gyors mosási idővel, alacsony víz- és energiafogyasztással rendelkező mini mosógépeket, amelyek még szennyvízcsővel is rendelkeznek. Léteznek ikermedencés modellek is, ezeknek már valamivel nagyobb kapacitása lehet.

Egy normál háztartásba is érdemes lehet beszerezni egy mini mosógépet

Ezek a speciális mosógépek nem csak különleges helyzetekben jelenthetnek megoldást. Bármikor megtörténhet, hogy elromlik a háztartásban használatos normál mosógép. Amíg a készüléket megjavítják, jó szolgálatot tehet egy mini mosógép, amiben a legszükségesebb dolgokat gyorsan tisztává lehet varázsolni. Apró mérete miatt használaton kívül könnyen elrejthető akár egy fürdőszobai szekrényben is.

Ez is érdekelhet:
Csúnyán beégett Dézsi Csaba András, az újraszámlálás után még kevesebb szavazata lett a fideszesnek

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Megindult az árhullám Budapest felé, elsőfokú készültséget rendeltek el

Csak nem szülnek a magyarok: drámai, 17%-kal esett vissza a születések száma júniusban

Figyelem, lopnak: 4,3 milliárdból épül madárszínház a Hortobágyon

Drámai számok jöttek: semmi eredménye nincs Orbánék hangzatos intézkedéseinek

Medvét láthattak Miskolcon

Megeszi a Fideszt a méreg: Budapest a legnagyobb ütemben javuló városok között van, ami az élhetőséget illeti

Betilthatják az Airbnb-t egy budapesti kerületben, ügydöntő szavazás lesz róla