Baleset

Nagy baleset az M1-esen, többen megsérültek

Baleset

Halálos balesetet okozott egy 32 éves férfi, majd elsétált a helyszínről

Belföld

Itt a vége, Magyar Péter mindent bevallott

Limitált gyártású cipők kereskedőit ellenőrizte a NAV

Volt, akinél 92 millió forintnyi eltitkolt bevételt állapított meg a hatóság.

Közúti ellenőrzést tartanak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőre az ártándi határátkelőhely belépési oldalán 2014. április 29-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Limitált gyártású cipők kereskedőit ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, akik ennek során több millió forint értékben adószám nélküli értékesítéseket fedtek fel.

A NAV csütörtökön azt közölte, többek között egy olyan magánszemélyt is ellenőriztek, aki közösségi oldalakon üzletszerűen árult limitált gyártású vadonatúj sneakercipőket és kiegészítőket. A bankszámlaforgalom lekérdezése után az elektronikus információkat követve további két, online csoportban aktívan kereskedő ember ellenőrzését is elindították a revizorok.

A hivatal munkatársai nyilatkoztatták az eladókat tevékenységükről, bevételeikről, és a bekért banki adatok alapján elemezték az áruforgalmat. Megkeresték az értékesített termékeket szállító csomagküldő szolgáltatókat és a vevőket is.

  • Az egyik eladóról hamar bebizonyosodott, hogy tevékenységét adószám nélkül végezte. A NAV ellenőrei százötvennél is több adásvételt mutattak ki, az eladott cipőkből csaknem négymillió forintnyi jóváírás érkezett a bankszámlára.
  • A tájékoztatás szerint a másik eladó néhány hónap alatt félszáznál több terméket adott el, ebből több mint négymillió forint jövedelme származott.
  • A harmadik sneakerárus 2019-től 2021 őszéig szintén adószám nélküli értékesített, ez idő alatt 9 millió forint értékben adott el termékeket. Ezután katás vállalkozó lett, és 92 millió forintnyi bevétele származott az eladásokból, miközben ezekről az adásvételekről sem nyugtát, sem számlát nem állított ki.

A széleskörű adatgyűjtés után a NAV elrendelte a három kereskedő utólagos ellenőrzését. Két eladónál a bankszámlaadatok alapján Elf Bar-értékesítést is találtak. A bekért vevői nyilatkozatok megerősítették ezt az információt, így a NAV mindkét eladónál jövedéki jogsértést is megállapított – olvasható a közleményben.

Ez is érdekelhet:
Országos kánikula érkezik, már látszik, hogyan tör ránk az egyre melegebb délies levegő

Pofátlan trükkel csalt egy teherautó sofőrje, egymilliós bírságot kapott

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Valami készült október 23-ára, alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítanak egy férfit

Néhány hetes kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök egy román furgonban

Meglepő dolgokat árverez el a NAV, valakik most jól járhatnak

Döglött állatok, rovarok, megdöbbentő mocsok volt egy kínai étteremben, azonnal bezáratták