Életmód

Figyelem, lopnak: 4,3 milliárdból épül madárszínház a Hortobágyon

Belföld

Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé

Baleset

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

Limitált gyártású cipők kereskedőit ellenőrizte a NAV

Volt, akinél 92 millió forintnyi eltitkolt bevételt állapított meg a hatóság.

Közúti ellenőrzést tartanak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőre az ártándi határátkelőhely belépési oldalán 2014. április 29-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Limitált gyártású cipők kereskedőit ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, akik ennek során több millió forint értékben adószám nélküli értékesítéseket fedtek fel.

A NAV csütörtökön azt közölte, többek között egy olyan magánszemélyt is ellenőriztek, aki közösségi oldalakon üzletszerűen árult limitált gyártású vadonatúj sneakercipőket és kiegészítőket. A bankszámlaforgalom lekérdezése után az elektronikus információkat követve további két, online csoportban aktívan kereskedő ember ellenőrzését is elindították a revizorok.

A hivatal munkatársai nyilatkoztatták az eladókat tevékenységükről, bevételeikről, és a bekért banki adatok alapján elemezték az áruforgalmat. Megkeresték az értékesített termékeket szállító csomagküldő szolgáltatókat és a vevőket is.

  • Az egyik eladóról hamar bebizonyosodott, hogy tevékenységét adószám nélkül végezte. A NAV ellenőrei százötvennél is több adásvételt mutattak ki, az eladott cipőkből csaknem négymillió forintnyi jóváírás érkezett a bankszámlára.
  • A tájékoztatás szerint a másik eladó néhány hónap alatt félszáznál több terméket adott el, ebből több mint négymillió forint jövedelme származott.
  • A harmadik sneakerárus 2019-től 2021 őszéig szintén adószám nélküli értékesített, ez idő alatt 9 millió forint értékben adott el termékeket. Ezután katás vállalkozó lett, és 92 millió forintnyi bevétele származott az eladásokból, miközben ezekről az adásvételekről sem nyugtát, sem számlát nem állított ki.

A széleskörű adatgyűjtés után a NAV elrendelte a három kereskedő utólagos ellenőrzését. Két eladónál a bankszámlaadatok alapján Elf Bar-értékesítést is találtak. A bekért vevői nyilatkozatok megerősítették ezt az információt, így a NAV mindkét eladónál jövedéki jogsértést is megállapított – olvasható a közleményben.

Ez is érdekelhet:
Tanárrá is átképezhetik az 55 év feletti katonákat

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Órákon belül lecsap a vihar ezekben a járásokban

Két bangladesi férfit találtak egy autó alvázában az M1-esen

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak egy autóban az M5-ös autópályán

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Néhány hetes kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök egy román furgonban

21 emberre bukkantak az M5-ösön egy furgonban, a sofőr „a hajnali ködben eltűnt”

1,1 millió eurót talált a NAV egy sparos szatyorban, egy limitált szériás Ferrari csomagtartójában

Száz díszmadarat próbált egy bolgár férfi Hollandiába csempészni

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!