Egészségügy

Bezárja praxisát a gyermekorvos, aki hatósági ellenőrzést kapott, miután kitálalt a rohadó egészségügyről

Sport

Nekiesett az Index Milák Kristófnak, azt állítják: „közel félmilliárdos nagyságrendű” összegtől fosztotta meg edzőit

Baleset

Tragikus baleset Szekszárdnál, a sofőr a helyszínen meghalt

Mire van szüksége egy fanatikus vagy egy kevésbé fanatikus motorosnak?

royaltuning

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Most, hogy kijött a jó idő, és végre a hétvégéken is klassz az időjárás, egyre több motoros jelenik meg az utakon. Sajnos azonban a létszámuk növekedésével egyenesen arányosan nő a balesetek száma is, amelyeket mindig összafacsarodó szívvel olvasunk, hiszen az elszenvedők lehetnénk akár mi is vagy valamelyik motoros jó barátunk.

Persze nem törvényszerű, hogy aki motorra pattan, az balesetezni is fog – kiváltképp akkor nem, ha megfelelően felkészülten ül fel a járgányra. Az, hogy ez pontosan mit is jelent, leginkább akkor derül ki, ha végignézzük a Royal Tuning motoros kiegészítőinek a kínálatát.

Ha onnan több minden is hiányzik, vagyis nincs meg nekünk, akkor a saját és a mások biztonsága érdekében is jó lesz mihamarabb gondoskodni a beszerzésükről. Mai cikkünkben igyekszünk sorra venni, hogy miket érdemes a virtuális kosarunkba tenni.

A fények nélkülözhetetlenek!

Elsődlegesen talán a fényforrásokat érdemes ellenőrizni, illetve megkeresni azokat a megoldásokat, amelyek esetlegesen még a gyárilag beszerelt verziónál is ütősebbek. Az, hogy megfelelő látási viszonyokat teremts önmagadnak, rendkívül lényeges, ám hasonlóan fontos az is, hogy te magad is minél inkább láthatóvá válj.

Szerencsére a fentebb említett webáruház kínálatában megannyi olyan termék kapható, amelyek ezt hivatottak elősegíteni, így mindenképpen érdemes szétnézni a termékek között. Akkor pedig, ha egy kicsit is elégedetlen vagy a lámpáid minőségével, egyenesen kötelező lecserélni a régieket egy új, LED-es fényforrásra. Sőt, ha igazán fanatikus motoros vagy, akkor még az indexeidet is lecseréled.

Ezekkel az óvintézkedésekkel nemcsak egyszerűen javítod a biztonságod szintjét, de környezettudatosabb magatartást is tanúsítasz, vagyis két legyet ütsz egy csapásra.

Éljen a praktikum!

Persze nem csupán a látási viszonyokon múlhat a testi épség: egy-egy praktikus kiegészítő is sokat dobhat a komfortérzeteden.

Ilyen lehet a motoros telefontartó, telefontöltő, a csősál vagy a kámzsa. És persze a motor védelme mellett sem mehetünk el szó nélkül, így jó, ha a karcolások ellen beszerzel egy tankpadot, illetve a megfelelő ápolási szerekről is tanácsos idejében gondoskodni.

Mindenképpen érdemes tehát végignézni a fentebb említett webshop kínálatát, hiszen mintegy checklistként használva a saját kényelmedet és biztonságodat fogod tudni fokozni.

Mindenkit hazavárnak!

Ne feledd el: mindenkit hazavárnak. Éppen ezért soha ne vedd félvállról ezeket a megelőző intézkedéseket, ugyanis a végtelenségig ismételt közhely tökéletesen igaz: egy pillanat alatt megvan a baj.

Természetesen akkor is bekövetkezhet baleset, ha te magad tökéletesen felkészült vagy, sőt, lehetsz teljesen vétlen is, ugyanakkor jóval kisebb az esély, ha valóban körültekintően jársz el indulás előtt, valamint út közben is a lényeges dolgokra figyelsz.

Ez is érdekelhet:
Orbán most, hogy vége a választásnak, elismerte: semmi sem kötelezi Magyarországot külföldi katonai akcióra

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

„Mocskos egy világot élünk” – írták egy gyanakvónak az internetes csalók, akik 934 embert vertek át

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Gyász: elhalasztották a magyar űrhajós küldetését

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan