Közlekedés

Vitézy összeírta Lázár János bűnlajstromát, már csak a rendőrségi elfogásra várunk

Belföld

Rétvári Bence állítja: nagyon örül mindenki az okostelefon-használat iskolai korlátozásának

Bulvár

Melegpartikra járt és pornóoldalakon is szerepelt a plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

A használt telefon vásárlásának nehézségei

iphone

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Sokan vannak, akik nem tehetik meg azt, hogy újonnan vásároljanak okostelefont. Egy új készülék akár több százezer forint is lehet, ennek az összegnek a kifizetése pedig olyan nagy kiadást jelentene számukra, amit nem tudnak bevállalni.

Szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk az okostelefon használatáról, van lehetőségünk ugyanis arra is, hogy használtan szerezzünk be egyet. Persze, tudjuk, a használt telefonok vásárlásával kapcsolatos rémtörténetekkel tele vannak a hírek, nem árt tehát óvatosnak lenni.

Erre a problémára nyújt hatékony megoldást a Rejoy online piactér, ahol olyan készülékek is biztonságosan megvásárolhatóak, mint amilyen például az iphone 13 pro. Amennyiben tehát itt nézelődünk, és innen választunk magunknak telefont, akkor nem kell aggódnunk, hogy átvernek minket, vagy hogy rossz üzletet kötünk.

Mai cikkünkben a használt telefonok vásárlásával kapcsolatos nehézséget vesszük górcső alá, lássuk, milyen problémákba ütközhetünk!

Nem felel meg a valóságnak a telefon állapota

Sajnos sok hirdető szereti megszépíteni a valóságot, ami azt jelenti, hogy a hirdetésben kiválónak vagy tökéletesnek hirdetik meg a készüléket. Valójában azonban az általuk kínált használt mobiltelefon már korántsem működik úgy, mint újkorában.

A leggyakrabban felmerülő problémák közé tartozik például, hogy nagyon gyorsan lemerül, vagy gyakran lefagy a készülék, így lényegében használhatatlannak minősül. Nem ritka az sem, hogy bizonyos funkciók egyáltalán nem működnek, vagy hogy olyan sérülések vannak rajta, amik negatívan befolyásolják a használatát.

Nem jár garancia a telefonhoz

A használt telefonok egyik legnagyobb hátulütője, hogy míg az üzletekben újonnan megvásárolt készülékekhez jár garancia, a másodkézből származó telefonok esetében nem élvezhetjük ezt a kiváltságot.

Ez azt jelenti, hogy ha időközben bármilyen probléma felmerül a készülék működésével kapcsolatban, akkor nem tudunk semmit se tenni, nincs lehetőségünk arra, hogy igényt tartsunk a díjtalan szerelésre vagy a készülékcserére.

Annyit tehetünk csak, hogy felkeresünk valakit, aki foglalkozik hasonló típusú mobiltelefonok javításával, és fizetünk a munkájáért, vagy ha rendelkezünk némi tudással, akkor megpróbálhatjuk mi megjavítani. Arra azonban egyik esetben sem lesz garancia, hogy a telefonunk utána problémamentesen fog üzemelni.

Nem eredeti a készülék

Szintén komoly gond lehet, ha belefutunk egy olyan eladóba, aki lopott készüléket akar ránk sózni. Addig semmiképp sem szabad belemenni az adásvételbe, amíg nem győződtünk meg róla, hogy eredeti-e a birtokunkba kerülő telefon.

Látható tehát, hogy bőven van félnivalónk, ha nem újonnan, hanem használtan próbálunk meg telefont vásárolni. Van azonban erre is megoldás, méghozzá a Rejoy online piactér, ahol úgy tudunk készüléket vásárolni, hogy a fent említett problémák egyikétől sem kell tartanunk.

Ez is érdekelhet:
Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága – ennyi mandátumra számíthatnak a pártok az EP-választás után

Kapcsolódó hírek

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

Gyász: elhalasztották a magyar űrhajós küldetését

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

„Mocskos egy világot élünk” – írták egy gyanakvónak az internetes csalók, akik 934 embert vertek át