Belföld

Rónai Egon megszólalt Magyar Péter kirohanásáról

Bűnügy

Agyonszúrtak egy pultos nőt Mezőberényben nem sokkal ezelőtt

Belföld

Elege lette a szülőknek a háborús plakátokból Orosházán

Az intézkedő rendőrt is meg akarta ölni a szüleit meggyilkoló férfi Újpesten

Társasház a IV. kerületi Liszt Ferenc utcában, ahol holtan találtak egy házaspárt az otthonukban 2024. május 24-én.
Társasház a IV. kerületi Liszt Ferenc utcában, ahol holtan találtak egy házaspárt az otthonukban 2024. május 24-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Holtan találtak egy férfit és egy nőt csütörtökön Budapesten, a gyanú szerint az idős házaspárt 37 éves fiuk ölte meg – számoltunk be róla korábban. Az ügyészség szombaton azt közölte, hogy szülei után még a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta gyilkolni a férfi.

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, ügyében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója vasárnap dönt.

A közleményben azt írták, a megalapozott gyanú szerint a középkorú férfi a május 24-dikét megelőző napokban eddig tisztázatlan, de éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették.

Miután a rendőrség május 24-én megtalálta a holttesteket, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának életvédelmi osztálya nyomozást rendelt el, amelynek során „a sértettek fia elkövetőként került a nyomozó hatóság látókörébe”.

A rendőrök a férfi elfogásáért megjelentek annak szintén IV. kerületi lakásánál. Amikor a szülei megölésével gyanúsítható férfi kinyitotta a lakása bejárati ajtaját, észlelte a folyosón tartózkodó rendőröket, akik rögtön felszólították, hogy álljon a falhoz.

Ekkor a férfi a ruházatából előrántott egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, majd azzal szó nélkül rögtön a tőle karnyújtási távolságra álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt.

A rendőr a mozdulatot észlelve egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott, így sikerült elkerülnie, hogy sérülése keletkezzen. Ezt követően a rendőr társai sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták és megbilincselték.

A Központi Nyomozó Főügyészség a férfit – őrizetének elrendelését követően – gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt. A szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozták – közölte a főügyészség.

Ez is érdekelhet: Orbán Viktor nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel

Kapcsolódó hírek

Nagy segítség a magyar családoknak: hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és az Aranyfácán sűrített paradicsom

Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

„Árok partján őzike…” – Győzike a Ferencváros–Újpest mérkőzésen is kapja az ívet

Megveszi a Mol az Újpest FC-t, már csak NER-csapatok alkotják az NB I-et

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Rettenetes bűntény Újpesten: illegális pókerezőkre csaptak le, Jana ásványvizet ittak és süteményt is fogyasztottak a kártyabarlangban

Curtis Gáspár Győzőnek: „Te napraforgó patkány”

Hajléktalanellenes padokat helyeztet ki az újpesti önkormányzat, a Kétfarkúak hadat üzentek

Itt a vége, Győzikének elege lett: feljelentést tesz a Fradi legendás vezérszurkolója

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!