Baleset

Tragikus baleset Szekszárdnál, a sofőr a helyszínen meghalt

Oktatás

Elegük lett, a tanári kar húsz százaléka felmondott tanévkezdés előtt egy isaszegi iskolában

Bűnügy

Szorul a hurok Lázár nyakán? Nyomoz a rendőrség

Mit érdemes átgondolni címkenyomtatás előtt?

cimeknyomtatas

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Az etikett címkék sok esetben nagyon hasznosak, hiszen a használatukkal egyszerűen, gyorsan és nem utolsósorban kényelmesen megoldható a vásárlók tájékoztatása, mindamellett, hogy a fizetés folyamata is felgyorsítható.

Nem csoda tehát, ha arra jutunk, hogy nekünk is szükségünk van egyedileg legyártott címkékre, amik az általunk meghatározott paraméterekkel és adatokkal készülnek el. A gyártásra alapvetően két lehetőségünk van: beruházunk egy megfelelő teljesítményű címkenyomtatóra vagy rábízzuk a munkát a Webmaxx munkatársaira, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a címkenyomtatás területén.

Bármelyik megoldást is választjuk, nagyon fontos, hogy alaposak legyünk és átgondoljunk néhány lényeges kérdést. Ezzel elkerülhetjük azokat a címkegyártással kapcsolatos problémákat, amikről a hírekben is hallhatunk. Mire is gondolunk pontosan? Máris elmondjuk!

Alapanyag, méret és forma

Az etikett címkék többféle alapanyagból is készülhetnek, így első körben azt érdemes átgondolni, hogy milyen körülmények között fogjuk használni őket, és ezáltal milyen külső hatásoknak lesznek kitéve.

Készülhetnek például thermo alapanyagból, az ebből készült változatokat elsősorban száraz és normál hőmérséklettel rendelkező környezetben javasolt használni. A papírból előállított típusok ellenállnak a súrlódásnak és a napfénynek, arra viszont figyelni kell, hogy csak száraz körülmények között használjuk őket.

Végül, de nem utolsósorban ott vannak a műanyag etikett címkék is, amik a különlegesebb vagy akár az extrém hatásokat is jól viselik, ugyanis kimagasló ellenálló képesség jellemzi őket.

Címkén szereplő adatok és a méret

Szintén fontos tényező, hogy pontosan milyen adatokat szeretnénk feltüntetni a címkéken és az információk mekkora helyen férnek el. Ez alapján érdemes ugyanis meghatározni a címkék méretét. Természetesen az adott termék méretét is szem előtt kell tartani, ügyelni kell rá, hogy a címke ne legyen se túl nagy, se túl kicsi.

Nemcsak a címke, hanem az írás mérete is fontos, mindenképp akkora betűméretre van szükség, ami könnyen olvasható.

Szükséges mennyiség

Mindezek mellett pedig azt is meg kell határoznunk még a tervezési fázisban, hogy milyen mennyiségben van szükségünk a címkékre. Érdemes úgy tervezni a számolással, hogy lehetőség szerint maradjon tartalék mennyiség, így ugyanis elkerülhető, hogy az esetleges címkézési problémák, hibák miatt kifogyjunk belőlük.

Mindenképp jó megoldás, ha a címkegyártás mellett döntünk, hiszen az etikett címkék számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, melyek között szerepel a könnyű és viszonylag olcsó előállítás.

Ahhoz azonban, hogy a megfelelő végeredményt érjük el, a fent említett tényezőket, paramétereket feltétlenül gondoljuk át! Ha pedig bárhol elakadunk a folyamatban, kérjük szakértők segítségét, ők ugyanis nemcsak a kivitelezésben, hanem a tervezésben is készségesen segítenek!

Ez is érdekelhet:
Újabb heves zivatarok érkeznek, 9 megyére figyelmeztetést adtak ki

Kapcsolódó hírek

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

„Mocskos egy világot élünk” – írták egy gyanakvónak az internetes csalók, akik 934 embert vertek át

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Gyász: elhalasztották a magyar űrhajós küldetését

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta