Belföld

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Baleset

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Bűnügy

Mészárlás készült Sajókazán, az egész osztályt meg akarta ölni egy diák

Kövér: Minden magyar embernek kötelessége a Fideszre szavazni

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos választmányának elnöke a kormánypártok országjáró fórumának nyíregyházi állomásán 2024. május 22-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos választmányának elnöke a kormánypártok országjáró fórumának nyíregyházi állomásán 2024. május 22-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

Ilyen súlyos kihívás előtt Európa és Magyarország még nem állt, soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most – szédített az Országgyűlés elnöke szerdán este Újfehértón, mintha nem minden választási előtt pontosan ugyanezt a „most aztán tényleg minden ezen múlik” riogatást hallgatnánk évtizedek óta.

A választás tétje: béke vagy háború címmel rendezett lakossági fórumon Kövér László azt mondta, „mozgósításban, meggyőzésben, a felelősség felkeltésében jobbnak kell lennünk”, mint az ellenzék.

A PedoFidesz országos választmányának elnöke felidézte, hogy 2010-ben komoly fordulat történt Magyarországon, s a romeltakarítás és a stabilizáció után olyan tíz év következett, amikor az ország gazdasági helyzete évről évre javult, az emberek jobb anyagi helyzetbe kerültek, nőtt a nyugdíjak értéke és a családos keresők jövedelmi pozíciói.

Az Országgyűlés elnöke hosszan sorolta az Orbán-kormány intézkedéseit, kiemelve az állítólag „világszerte elismert” családpolitikát (aminek ugyanakkor semmi látszatja – a szerk.), a nemzetpolitikában bekövetkezett változásokat és a keleti kiárusítás nyitás politikáját.

A június 9-i választás arról is szól, hogy „a világ nagyobbik része hatással tud-e lenni Európa háborúpárti részére”, hergelődött a házelnök, majd feltette a kérdést: „hagyjuk-e hogy mások kockára tegyék az eredményeinket azzal, hogy belerángatnak a háborúba”, vagy történelmi elődeinkhez – Hunyadi Jánostól az 1956-os hősökig – „méltók tudunk maradni, és a megfelelő helyre húzzuk az ikszet”.

„Minden magyar embernek ma az a kötelessége, hogy arra a politikai közösségre adja a voksát, amely egyedül beszél és tesz a békéért, és nem hagyja, hogy belerángassanak bennünket a háborúba”

– fenyegetőzött Kövér László Újfehértón, hozzátéve: „aki a szívére hallgat, a Fidesz-KDNP-re szavaz, aki az eszére hallgat, meg pláne”.

Ez is érdekelhet: Gulyás Gergely szerint az orosz-ukrán háborúban a legnagyobb veszélyt a NATO jelenti

Kapcsolódó hírek

Karsai Dániel orális szexes poszttal reagált a bukott megafonos „kapja be” üzenetére

Hatalmas tűz volt vasárnap reggel Ajakon

Orbán Viktor megnémult

Magyar Péter: a Fidesz elindult a lejtőn, és ezen a lejtőn fel lehet gyorsulni

Orbán Viktor már szavazott, és vasárnap is kampányol

Németh Szilárd nagyon duzzog, amiért a csepeliek elzavarták a Fideszt

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Megszámlálták a külképviseleti szavazatokat: a Tisza Párt toronymagasan elverte a Fideszt

Török Gábor: ez a választási eredmény már kudarc lenne a Fidesz számára

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!