Bulvár

Óriásit vergődött Szentkirályi egy hőmérővel, Karácsony Gergely visszakézből tette helyre

Belföld

Aljas húzásra készül a Fidesz a 2026-os győzelem bebiztosítására

Közlekedés

Megszólalt a MÁV-vezér a vasárnap esti vonatkisiklás kapcsán

Milyen ma egy modern számítástechnikai környezet?

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Széleskörű felhasználás és nagyfokú rugalmasság jellemzi a modern szervereket. Amellett, hogy napjaink informatikai kihívásaihoz tökéletesen alkalmazkodnak, teljesítménynövekedést is eredményeznek, és jobb skálázhatóságot biztosítanak. Nézzünk is rá egy példát!

szerver-hu

A Szerver.hu HPE szerverek és munkaállomások sokszínű választékával áll az Ön rendelkezésére. Nézzen körül náluk, és kérje bátran szakmai támogatásukat! Ha Ön is szeretné kipróbálni valamelyiket, érdemes szakértőket kérni a telepítéshez és beüzemeléshez.

HPE ProLiant DL320 Gen11

Ez az 1U magas Hewlett Packard Enterprise szerver egy egyprocesszoros típus, amiben jól keveredik a sűrűség és rugalmasság előnye a költséghatékonysággal. A mai vállalkozási környezetekhez hatékonyan illeszkedik, könnyű használatával kiemelkedik a többi közül. Ez a DL320 család ROBO (Remote Office/Branch Office) peremterületekhez, fiókirodákhoz alkalmazkodó típusainak továbbfejlesztett változata, ami remek hír azoknak, akik a legjobbat szeretnék ebből a változatból.

Könnyű használat, nagyobb teljesítmény

A DL320 Gen11 egy Intel 4. generációs Scalable Xeon processzort segít, maximum 32 magos SKU-ig, 270 W-os teljesítményig. 16 darab DDR5-ös DIMM-hely és 80x PCIe Gen5 sáv található benne, ami akár 2 TB memóriakapacitást is lehetővé tesz. Mindezt PCIe Gen5 foglalatok is kiegészítik, amelyek akár 4 szimpla vagy 2 dupla széles GPU gyorsítókártyát is elláthatnak. Teljesítményigényes alkalmazásokhoz ideális ez a konfiguráció.

A hátlapon történő elrendezés pedig még inkább megkönnyíti a használatot. Kibővített bootolási képességek is jellemzik. 2 db Hot-Plug tápegység és 2 db USB 3.2 Gen1 port segíti az egyszerűbb csatlakozásokat és a fixebb energiagazdálkodást. Dedikált iLO menedzsment port is tartozik hozzá, valamint OCP 3.0 slottal lehetőség nyílik a további bővítésekre. Van hozzá egy videó (VGA), valamint egy soros port is, amivel akár még a régi perifériákhoz is lehet csatlakozni.

Lehetőségek a feldolgozási képességekben

A HPE ProLiant DL320 Gen11 CPU-kínálata sokrétű. Megkülönböztethetünk belépő, középső és csúcskategóriás szintet is.

  • Az elsőben az Intel Xeon-Bronze 3408U, 8-magos processzor található, ami alapvető számítástechnikai feladatokhoz kiváló.
  • Több Intel Xeon-Silver processzor is tartozik a középkategóriába. Ilyen többek között a 4410Y vagy a 4416+. Ezek a modellek közepesen nagy teljesítményigény vagy középvállalatok intenzívebb munkafolyamatai esetén ideálisak.
  • A csúcskategóriában az Intel Xeon-Gold processzorok széles választéka nyílik meg előttünk. Ide az 5416S-től a 6454S-es típusig sokféle típus sorolható. Ezeket már kiterjedt adatelemzéshez, nagyobb forgalmú webes alkalmazásokhoz bátran használhatjuk.

A különböző szinteken található processzorok eltérnek egymástól a mag számában, a fogyasztásban, a frekvenciában és a gyorsítótár kapacitásában is. A bronztól az arany fokozatig folyamatosan növekszik az adatelemzési képességük, illetve egyre több párhuzamos feladatot el tudunk velük látni. Ennek köszönhetően tökéletesen kiszolgálják a változó vállalati igényeket.

Ez is érdekelhet:
A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Kapcsolódó hírek

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Gyász: elhalasztották a magyar űrhajós küldetését

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

„Mocskos egy világot élünk” – írták egy gyanakvónak az internetes csalók, akik 934 embert vertek át