Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Közleményben fakadt ki a közmédia Magyar Péterre

Imre Balázs műsorvezető az állami M1 propagandacsatorna stúdiójában.
Imre Balázs műsorvezető az állami M1 propagandacsatorna stúdiójában. Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

Agresszív, erőszakos felszólalásnak, zsarolásnak, támadásnak nevezte a közmédia Magyar Péter csütörtöki kijelentését, miszerint ha tíz napon belül nem reagálnak arra, hogy mikor mehetnek be a Tisza Párt képviselői a köztévében egy élő választási vitára, akkor az MTVA Kunigunda utcai székházánál fognak tüntetni.

Magyar azt is üzente, ha így alakul, addig nem mennek haza, míg be nem olvassák a követeléseiket, vagy nem ülhetnek le vitázni Deutsch Tamással, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel vagy Orbán Viktorral.

Lábbal tiporják

A Közmédia Választási Iroda siráma szerint ugyanakkor az eltelt években sokadik alkalommal próbálnak fizikai és verbális erőszakkal nyomást gyakorolni az állami propaganda-nehéztüzérségre, azaz a köztelevízióra és a közrádióra,

„magukat felkent népvezérként felmutatva tiporják lábbal a vélemény-, a szólás- és a sajtószabadságot, miközben éppen arra hivatkozva gyalázzák nap mint nap a munkájukat végző újságírókat, szerkesztőket, operatőröket, hangmérnököket, műszaki munkatársakat”.

Szerintük a júniusi EP- és önkormányzati választás előtt ismételten megkísérelnek nyomást gyakorolni a közmédia vezetőire, munkatársaira, semmibe véve az általuk hangoztatott jogszabályokat. (Hogy az a százmilliárdokat elemésztő közmédia emleget nyomásgyakorlást, mely bevallottan elfogultan, parancsszóra önti a kormánypropagandát, külön pikáns – szerk.)

„Tekintettel arra, hogy a közmédia működését törvények szabályozzák, senkinek nincs joga azokat a szabályokat felülírni, csak azért, mert saját egyéni érdekei vagy politikai ambíciói úgy diktálják” – folytatódik a krokodilkönny-hullatás. Ezután ledobják a humorbombát:

„A közmédia tiszteletben tartja a sajtószabadságot, elismeri a médiumok független működését, legyenek azok akár politikailag vagy értékek mentén működők. Saját helyzetét tekintve az Alaptörvényt és annak preambulumát tekinti mértékadónak. Fenyegetésnek, zsarolásnak, erőszakos cselekményeket előrevetítő magatartásnak akkor sem enged, ha ez veszélyeztetné a működését. Minden rendelkezésre álló eszközzel meg fogja védeni a rá bízott javakat, médiafelületeket, a munkatársak testi- és szellemi épségét.”

https://roviden.hu/2024/05/10/fordulat-hadhazy-megszolalt-magyar-peterrol-ez-mindent-megvaltoztathat

„A Magyar Péter-féle erőszakos, agresszív felszólítás hasonlatos, az azóta bűncselekményért elítélt DK-s Varju, a gyakorta előforduló Hadházy vagy a Márki-Zay-féle lejárató kísérletekhez. Ezek sorába illeszkedik most a Magyar-féle zsarolás, amelynek éppen a magyar emberek érdekében nem enged sem a Duna Médiaszolgáltató Zrt., sem pedig a tartalom-előállító MTVA” – zárul a közlemény, a végére odabiggyesztve, hogy határozottan visszautasítják „Magyar Péter támadásait, becsmérlő kijelentéseit”.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!