Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Baleset

Elképesztő baleset történt az M1-esen, mindketten elaludhattak a kamion vezetőfülkéjében

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Tényleg blokkolják a térerőt Magyar Péter rendezvényein? Megszólalt a minisztérium és a rendőrség

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én.
Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Állítása szerint több kelet-magyarországi állomásán, jellemzően fideszes vezetésű településeken tapasztalta Magyar Péter, hogy rendezvényei alatt akadozik a térerő és az élő közvetítéshez szükséges mobilinternet-szolgáltatás.

A közvetítések emiatt Hajdúnánáson és Újfehértón is meghiúsultak, Magyar pedig fotókat közölt a Facebook-oldalán állítólagos rendőrökről vagy titkosszolgálatisokról, akik szerinte egy furcsa eszközzel blokkolják az adatátvitelt.

Add tovább! Két napja elkezdte blokkolni a titkosszolgálat az internetet és a mobilelérést a TISZA Párt országjáró…

Posted by Péter Magyar on Tuesday, May 7, 2024

Magyar Péter újfehértói fórumán elmondta, Rogán Antalt és Pintért Sándort belügyminisztert sejti a háttérben, fel is szólította őket az „oroszországi és észak-koreai módszerek” leállítására.

A rendőrség válaszul közleményt jelentetett meg a police.hu-n. Ebben azt írják, nem blokkolták a térerőt és az internetet, és nincs is ilyenről tudomásuk.

A Magyar Péter által említett eszköz pedig a rendőrség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék, olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlések biztosításába beosztottak is – használnak.

A Telex megkérdezte a Belügyminisztériumot is. Onnan az a válasz érkezett, hogy az állítás – ebből következően a kérdés is – abszurd.

„A tárcának nincs jogi és/vagy technikai lehetősége az internet és/vagy a mobiltelefonok elérésének blokkolására egyetlen párt, szervezet rendezvényén sem”

– közölte Pintér Sándor minisztériuma, amivel a megfogalmazás ugyanakkor nyitva hagyja a lehetőséget, hogy ha „a tárcának” nincs is ilyen eszköze, szándéka, attól még más – alá tartozó vagy vele együttműködő – szervezetnek, szolgálatnak lehet.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!