Baleset

Elképesztő baleset történt az M1-esen, mindketten elaludhattak a kamion vezetőfülkéjében

Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Sport

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Mi történt? Orbán telefonon beszélt Zelenszkijjel

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Telefonon tárgyalt egymással szerdán Putyin magyarországi lábtörlője, Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóelhárítója úgy magyarázta, a megbeszélés során áttekintették a magyar-ukrán kapcsolatok minden fontos elemét! A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt.

Orbán Viktor állítólag megerősítette azt a „nesze semmi, fogd meg jól” sunyi lózungját, miszerint „Magyarország kész hozzájárulni minden olyan kezdeményezéshez és erőfeszítéshez, amely elvezet a békéhez”. Érdekesség, hogy eközben Orbán szinte lubickol, hogy ezt a kampányt is végigriogathatja a háborúval, vagyis valószínűleg pont hogy ő és a félelemkeltésre építő propagandagépezete járna legrosszabbul, ha hirtelen kitörne a béke.

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megegyeztek abban, hogy a kétoldalú konzultációkat folytatni fogják – közölte Havasi Bertalan.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!