Közlekedés

Vitézy összeírta Lázár János bűnlajstromát, már csak a rendőrségi elfogásra várunk

Bulvár

Részegen fetrengett az utcán Molnár Gusztáv – döbbenetes fotók készültek a színészről

Közlekedés

Megszólalt a MÁV-vezér a vasárnap esti vonatkisiklás kapcsán

Ne csak olvass a nyaralásról, hanem tapasztald is meg!

vakáció; nyaralás; utazás

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Nyakunkon a nyár, vele együtt pedig a strand, a vakáció és a szabadság magával ragadó érzése. Az utazás, kikapcsolódás csábításával együtt jár a tervezés, szervezés kihívása: a lehető legtöbb látnivaló és legtartalmasabb idő eltöltését igyekszünk összehozni a pénztárcánkkal. Mielőtt legyintenél, hogy inkább csak könyvekkel leszel idén világutazó, az alábbiakban adunk néhány tippet a tuti nyaraláshoz, melyeknek a számlaegyenleged is hálás lesz.

A pénztárcabarát nyaralás egyik legfontosabb kritériuma az időben történő tervezés. Ne csak a főszezonra fókuszáljunk: kiváló elő- és utószezonos ajánlatokat találhatunk áron alul, ha nem ragaszkodunk a legfrekventáltabb nyári hetekben történő nyaraláshoz. A last-minute utazási ajánlatok szintén Jolly Jokerként vethetők be, ráadásul nem csak repülőutak, hanem szállásajánlatok, illetve teljes úticsomag-ajánlatok is elénk kerülhetnek. A varázsszó a rugalmasság – a merev, utolsó másodpercig kidolgozott nyaralástervek helyett dobjuk be a kalapba a spontaneitást is, hiszen gyakran akkor gazdagodunk a legjobb élményekkel, mikor a legkevésbé számítunk rájuk.

Soha ne hagyd ki a számításaidból a jobbnál jobb kedvezményeket. Legyen szó utazásszervező, szállásközvetítő weboldalakról vagy egy-egy ország, város turistacsalogató ajánlatairól, rengeteg módja van, hogy spórolj. Időben érdemes feliratkozni a hírlevelekre, bekövetni egy csokor turizmus-fókuszú közösségimédia-oldalt, ahol ilyen tippekkel találkozhatsz. Érdemes a kuponajánlatokat is böngészni már most, a Maiutazás kuponok segítségével például akár 50%-os kedvezménnyel is elmehetünk wellness-üdülésre. A lényeg, hogy járjunk nyitott szemmel, és ne sajnáljunk néhány alapos kereséssel töltött órát áldozni leendő nyaralásunk oltárán.

Naptej, útlevél és egy jó könyv, mely társunk az úton

Olvasni nem csak otthon, a fotelban lehet: egy jó könyv kiváló partner akkor is, ha 30 fokban süttetjük magunkat a strandon. Segít magunk mögött hagyni a mindennapok rohanását, ráadásul egy-egy izgalmas olvasmányra úgy emlékszünk majd vissza, hogy azok összekapcsolódtak egy különleges helyszínnel, felerősítve ezzel az élményt, amit egy jó könyv szerez. Ezért mielőbb érdemes felszerelkezni a nyaraláshoz szánt olvasnivalóval is, és ha itt is az okos, spórolós megoldásokat preferáljuk, a nyári leárazások, online kuponakciók sietnek segítségünkre.

Legyen szó útikönyvről, kalandregényről, önfejlesztő írásról, sportról vagy akár a gyermeknevelésről, egy gyors keresés megmutatja, hogy óriási kedvezményeket találunk egy csomó kötetre, a Libri kuponok használatával akár 70%-kal olcsóbban vehetünk olvasnivalót. Ennyiért egyszerűen ajándék a vásárlás, így anélkül gyűjthetjük össze a vakációs olvasmánylistánk tételeit, hogy az komolyabb financiális törést okozna. Érdemes emellett az antikváriumokat, a szépséghibás könyvek boltjait is felhelyezni a radarunkra, ahol szintén kincsekre bukkanhatunk, fillérekért.

Mielőtt gőzerővel nekiállnánk szervezni a nyaralást, jusson eszünkbe: a vakáció eszenciája a felfedezés, az új tapasztalatok, új élmények szerzésének öröme. Amire igazán szükség van, az saját magunk, hogy fejben elengedjük a hétköznapok mókuskerekét, egy jó hátizsák, egy jó cipő, néhány elengedhetetlen utazási kellék, és az elhatározás, hogy fejest ugrunk a nyárba, és feltöltődünk a következő vakációig.

Ez is érdekelhet:
Szóról szóra ugyanazt a beszédet mondta el egy hónap különbséggel egy fideszes képviselő

Kapcsolódó hírek

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Oly büdös van e honi vármegyében, hogy a főispán egyeztetést köllött összehíjon, miként egyre csak forrong a jobbágyság

Megszólalt a rákkal küzdő Reviczky Gábor

Titkolja a kormánypropaganda az olvasói elől, hogy a sztárolt papjukat melegorgiával hozták hírbe

Medvét láthattak Miskolcon

Melegpartikra járt és pornóoldalakon is szerepelt a plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

Óriásit vergődött Szentkirályi egy hőmérővel, Karácsony Gergely visszakézből tette helyre

Szénné bírságolta a Médiatanács Sebestyén Balázsék műsorát