Bűnügy

Négy lány félholtra vert egy 10 éves fiút Kemecsén, az iskolaudvaron szerdán

Belföld

Közleményben fakadt ki a közmédia Magyar Péterre

Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Két napon is dolgozik a héten a parlament, a testnevelésóra alóli felmentés ügyével is foglalkoznak a honatyák

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés. Hétfőn a kormányt „kérdezik” a képviselők, majd tizenhét előterjesztés bizottsági jelentéseinek vitáját folytatják le.

A napirendi javaslat szerint az ülés 13 órakor kezdődik. A képviselők megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Molnár László egykori MSZP-s országgyűlési képviselőről. A napirend előtti felszólalások után három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

A képviselők tizenhét javaslat bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatainak vitáját folytatják le ezt követően.

Az egyik érintett javaslat megteremti a digitális állampolgárság előregisztrációjának lehetőségét. A belügyi ágazati feladatellátást támogató törvények módosítása tartalmaz rendelkezéseket a vendégbefektetői vízumok visszavonásával kapcsolatban, illetve a mindennapos testnevelésóra alóli felmentés lehetőségeivel összefüggésben is.

Ha elfogadják a jogi és gazdasági versenyképesség erősítését célzó szabálymódosításokat, a közgyógyellátási jogosultság 2025. január 1-jétől alanyi jogosultság esetén az alapul szolgáló körülmény fennállásáig terjedne ki, a normatív közgyógyellátást pedig négy évre állapítanák meg.

Napirenden szerepel az a két húsbavágó javaslat is, amely alapján 2025 Klebelsberg Kunó egykori oktatási miniszter és Jókai Mór író emlékéve is lenne!

Utolsó napirend az oktatási, családügyi, kulturális tárgyú és kapcsolódó törvények módosítása, amely a már meglévő tanárképző felsőoktatási intézmények mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem feladatává teszi a tanárképzést, valamint a tanártovábbképzésben is kulcsszerepet szán neki. A javaslat megteremti annak jogszabályi feltételeit, hogy az Országos Széchényi Könyvtár, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Magyar Természettudományi Múzeum a Magyar Nemzeti Múzeumba integrálódva elősegítse a közgyűjteményi rendszer hatékonyságának növelését. Az előterjesztés bevezetné a kötött könyvárrendszert is.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!