Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Keményen felkérdezték a parlamentben a tovább magyarázkodó Polt Pétert

A Momentum a Völner-Schadl-(Rogán)-ügyről érdeklődött a legfőbb ügyésznél.

Polt Péter legfőbb ügyész azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án.
Polt Péter legfőbb ügyész azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A parlament hétfői ülésén Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselő azt kérte a Völner-Schadl-ügy kapcsán a legfőbb ügyésztől, mondja ki, kicsoda Tóni, Barbara és Ádám, akinek a neve a leghallgatási jegyzőkönyvekben szerepel.

„Egyáltalán, ki meri mondani azt, hogy Rogán? Vagy a propagandaminisztertől még a legfőbb ügyész is fél?”

– kérdezte.

Aziránt is érdeklődött, van olyan, Rogán Antalt és nejét, illetve Nagy Ádámot érintő tény, amely nem került a vádiratba?

A bíróság az ügyészségi iratok alapján jár el, és ami csak az ügyészek fejében létezik, az nem lesz a büntetőügy része; tervezik-e tanúként kihallgatni az ügy főszereplőit, Rogán Antalt, Orbán Viktort és a legfőbb ügyészt a Magyar Péter hangfelvételén elhangzó súlyos állítások kivizsgálása érdekében? – tette fel a kérdést.

Polt: az ügyészség pártatlanul és magas színvonalon dolgozik

Polt Péter legfőbb ügyész válaszul azzal mosakodott, hogy szerinte a képviselő összekever két ügyet! A Völner-Schadl-ügyben a nyomozás lezárult, az ügyészség benyújtotta a vádiratot. A képviselő által említett személyek a nyomozásban sem terheltként, sem tanúként nem szerepelnek, ezért az ügyről tartott sajtótájékoztatón úgy említették őket, ahogy a lehallgatási anyagban is szerepelnek, a keresztnevükön – magyarázkodott.

Kijelentette, a vádirat minden olyan tényt tartalmaz, ami bizonyítékul szolgál és alkalmas lehet bűncselekmény megállapítására.

Polt Péter a másik ügyről azt mondta, az folyamatban van. Magyar Péter és Varga Judit mellett tanúként mindenki ki lett és ki lesz hallgatva, akitől releváns bizonyíték várható, függetlenül attól, hogy szerepel-e a hangfelvételen – közölte.

Polt Péter visszautasította, hogy a képviselő minden alap nélkül az ügyészek tisztességét kétségbe vonta. Az ügyészség ezekben az ügyekben is törvényesen, pártatlanul és magas színvonalon dolgozik – rögzítette.

Kapcsolódó friss hírek