Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Felmérés: ennyi szimpatizánst csábított át magához a Fidesztől és az ellenzéki pártoktól Magyar Péter

Magyar Péter jogász beszédet mond a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Magyar Péter Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be, amelyet politikai párttá kíván alakítani.
Magyar Péter jogász beszédet mond a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én. Magyar Péter Talpra Magyarok Közössége néven mozgalom indítását jelentette be, amelyet politikai párttá kíván alakítani. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Magyar Péter EP-listája az összes választókorút tekintve 11%-on áll, a biztos szavazók körében pedig 14%-on – derül ki a Závecz Research április 4-11. között végzett telefonos közvélemény-kutatásából, amit a Telex ismertetett.

A felmérés szerint a Magyar-féle Tisza Párt így a Fidesz és a DK–MSZP–Párbeszéd-koalícó mögött a harmadik helyen áll. A kormánypárt a választókorúak körében 25, a biztos szavazóknál 33 százalékon áll, az ellenzéki szövetségnél pedig ez a két mutató 18, illetve 26 százalék.

A választók között a Mi Hazánk 6%-on, a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt 5-5 százalékon áll, míg a biztos szavazók között 8,7 és 5 százalékot szereznének.

A kutatás arra is kitért, hogy Magyar Péter pártja honnan szerzi szavazóit. A válaszok szerint a Fidesznek egyelőre nincs nagy rettegnivalója, a kormánypárttól ugyanis a „magyaristák” mindössze 2 százaléka érkezett, a Momentumtól viszont 17, a Kutyapárttól pedig 13 százalék. Mindezek mellett a Tisza Párthoz átvándoroltak legnagyobb hányada az eddig pártnélküliek (29 százalék) és a „Magyar Péter-hívők” (30 százalék) közül kerül ki.

Kapcsolódó friss hírek