Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

„Mészáros Lőrinc” cége megveszi a Brendon babaáruház-láncot

A Kárpátok Zuckerbergje úgy tudja, „egy teljesen új, ám annál fontosabb” tevékenységi körrel bővül cégcsoportja.

Orbán Viktor unokájával.
Orbán Viktor unokájával. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek – közölte a Mészáros Csoport pénteken.

A „felcsúti okosember” cégének közleménye szerint az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszú távon biztosított legyen, megőrizze annak értékét, és a Mészáros Csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen a már meglévő szlovákiai operációja mellé!

„A Brendon Holding Kft. akvizíciójával egy teljesen új, ám annál fontosabb tevékenységi körrel bővült a Mészáros Csoport, amely koncepcióját tekintve közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás. A zökkenőmentes átállás, a márkaismertség és minőségmegőrzés megerősítésén túl kiemelt célunk a vásárlói igények magas színvonalú kiszolgálása. Ugyanakkor az integrált stratégia mellett elengedhetetlen a külföldi expanzió, amely a cégcsoport más szegmenseire is vonatkozik, jellemzően azokban az iparágakban, amelyekben idehaza is erősek vagyunk”

– fogalmazta meg ezeket, így állítólag Mészáros Lőrinc a közlemény szerint.

A Brendon Holding Kft. Magyarországon 18 üzlethelyiséget üzemeltet, amellyel a baba-mama termékek kereskedelmére specializálódott áruházak között piacvezető helyet foglal el. Szlovákiában Pozsony legnagyobb alapterületű baba-mama áruházával az ország második legnagyobb forgalommal rendelkező piaci szereplője. Konszolidált árbevétele 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig több mint 300.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!