Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Kiadták a riasztást: heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Autók a vízzel elárasztott úton Nagykanizsán egy zivatar elvonulása után 2022. május 25-én este.
Fotó: MTI/Varga György

Heves zivatarok alakulhatnak ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfőn – hívta fel a figyelmet a HungaroMet Zrt.

A veszélyjelzés szerint a megyében hétfőn hevesebb zivatarok kialakulására kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

Emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adta ki.

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyék területén. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett eseteként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

riasztas-apr-15

Forrás: met.hu

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok. Néhol – nagyobb eséllyel Borsodban – heves zivatarok is előfordulhatnak, amelyeket lokálisan viharos, általában óránkénti 70-90 kilométeres széllökések, jégeső és intenzív csapadék kísérhet.

Felhívták a figyelmet arra, hogy kedd éjfélig a nyugati határ közelében a lehulló csapadék mennyisége helyenként elérheti a 20 millimétert. A déli országrészben – Baranyában és Bács-Kiskun déli részén – a legerősebb széllökések a déli óráktól késő délutánig elérhetik az óránkénti 60-70 kilométerest. Kedden napközben délen, délkeleten néhol előfordulhat zivatar.

Kapcsolódó friss hírek