Bulvár

Gálvölgyi János rosszul lett az előadás előtt, nem tudott színpadra állni

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Zivatarfelhők egy repceföldről fényképezve Derecske térségében 2020. április 29-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ismét megdőlt az országos melegrekord – tájékoztatott Facebook-oldalán a HungaroMet Zrt. vasárnap. Méréseik szerint a hét utolsó napján többfelé 30 fok fölött alakultak a maximumhőmérsékletek, ezzel jócskán túlszárnyalták az eddig rekordnak számító 28,7 fokot, amit 1939-ben Túrkevén mértek.

A meteorológiai szolgálat adatai szerint Baján volt ma a legmelegebb, ott 31,2 fokot mértek, de az ország középső részén több helyszínen is elérte, vagy meg is haladta a hőmérséklet a 30 fokot.

A jövő hétvégén már fagyhat

Az országos, középtávú előrejelzés szerint a jövő hét időjárása is nyáriasan indul, hétfőn az ország déli felén még derült vagy fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható. Eközben az északi tájakon is többórás napsütés valószínű a változó felhőzet mellett,

de ott délutántól fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé kell számítani esőre, záporra, sőt néhol zivatar is lehet.

Az ország délkeleti felén erős lesz a délnyugati szél, északon, északnyugaton ezzel szemben az északnyugatira forduló szelet csak záporok, zivatarok körül kísérhetik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-31 fok között alakul, az északi határ mentén lesz hűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb.

Kedden túlnyomóan borult idő várható, sokfelé esővel, záporral, az ország délkeleti harmadán pedig a napos periódusok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell készülni záporokkal, helyenként zivatarral. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik. Hajnalban 9-15 fok várható, a csúcsérték pedig 9-24 fok között alakul. Északnyugaton lesz a hidegebb, ott reggel beáll a maximum, 23-24 fok a délkeleti határnál valószínű, de a déli óráktól már arrafelé is hűl a levegő.

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan előfordul eső, záporeső. Az északi szél sokfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 3-8, a maximum 11-17 fok között várható.

Csütörtökön jobbára erősen felhős időre kell készülni, majd egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de szórványosan még lehet záporeső. Az északi szelet sokfelé kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2-8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9-16 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel, helyenként záporral, néhol zivatarral. Sokfelé megélénkül, néha megerősödhet az északi, északnyugati szél.

Hajnalra általában 0-6 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken mínusz 1, mínusz 3 fok is lehet.

Délután 10-16 fok lesz a jellemző.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, szórványosan valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A délnyugati, majd az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban általában 1-6, a szélvédett, hidegre hajlamos tájakon 0, mínusz 2 fokot is mérhetnek. Délután 10-17 fok várható.

Vasárnap általában közepesen felhős időre van kilátás, szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 0-6 fokról 9-16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!