Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Magyar Péter azt kérdezi Orbántól, hogy ha két éve „háborús veszélyhelyzet” van, van-e hová elbújni?

Magyar Péter jogász, Varga Judit „maffiakormányt” emlegető egykori igazságügyi miniszter volt férje.
Magyar Péter jogász, Varga Judit „maffiakormányt” emlegető egykori igazságügyi miniszter volt férje.

Magyar Péter legújabb Facebook-posztjában Orbán Viktornak üzent, többek között a két éve fennálló „háborús veszélyhelyzettel” kapcsolatban, amelyre hivatkozva rendeleti kormányzás folyik (értsd: még gördülékenyebben tud lopni a kormány).

Magyar arra kíváncsi, hogy ha valóban veszélyhelyzet van Magyarországon, akkor miért nincs elég óvóhely, miért nem tájékoztatják a lakosságot, hogy mi a teendő egy országot ért támadás során, és hogy miért bocsátották el a magyar katonákat, a másik részüket pedig küldik Csádba.

A „magyar emberek nevében” a következő kérdésekre várja a választ Orbántól:

  • Igazak-e azok a hírek, hogy hazánkban alig néhány százezer emberre elegendő óvóhely áll rendelkezésre és a meglévő óvóhelyek közül jelenleg többet is átalakítanak profitszerzési céllal? Ha igen, akkor ez kinek a felelőssége?
  • Igaz-e, hogy sok magyar településen még a polgári védelmi szirénák sem működnek, amik egy valódi veszélyhelyzet esetén figyelmeztethetnék a lakosságot? Ha igen, ez kinek a felelőssége?
  • Hogy lehet az, hogy Magyarországon senki nem ismeri azt a veszélyhelyzeti tervet, amely alapján tudható lenne, hogy kinek, mikor, mi a teendője egy terrortámadás, egy természeti katasztrófa, vagy egy külső támadás esetén?
  • Hogy lehet az, hogy miközben hazánknak alig pár ezer hadra fogható professzionálisan kiképzett katonája van, közülük több százat Csádba küld, miközben a szomszédunkban véres háború folyik.
  • Háborús veszélyhelyzetben miért bocsátottak el 1800 jól képzett katonát?

Miniszterelnök Úr,Mivel hazánkban, Európában példátlan módon, két éve háborús veszélyhelyzet van és erre hivatkozással…

Posted by Péter Magyar on Monday, April 15, 2024

Kapcsolódó friss hírek