Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Előkerült Orbán Gáspár, miután Csádban, egy oszlop mögött dugdosták

Az utóbbi időben Orbán Gáspár, a kormányfő egy szem fiának halálhíre kezdett terjedni különböző közösségi felületeken, mígnem egy csütörtöki propaganda-interjújában maga Szalay-Bobrovniczky Kristóf sietett megnyugtatni, hogy a kis trónörökös, vagyis „a százados úr kiváló egészségnek örvend”.

A honvédelmi miniszter elbeszélése szerint ugyanis Orbán Gáspár a Magyar Honvédség tervezett csádi misszióján dolgozik!

Szalay-Boborovniczky január 14-én posztolt is néhány fotót arról, hogy a csádi védelmi miniszter fogadja a „magas rangú magyar katonai delegációt”, ezeken a képeken azonban még csak nyomokban volt felfedezhető a 31 éves „százados úr”.

Az első fotón konkrétan az oszlop mögött kell keresni, kék zakóban és világos nadrágban:

Hogy ő az, azt abból lehet tudni, hogy ma a kormánypárti Index már arról írt: „észrevették”, hogy a tribuneechos.com oldalon is megjelent egy kép az említett csádi tárgyalásról, és ezen a fotón már jól beazonosítható a kék zakós, világos nadrágos civil százados, Orbán Gáspár:

Orbán Gáspár százados (b2) nagy munkában Csádban.

Orbán Gáspár százados (b2) nagy munkában Csádban.Fotó: Tribune Echos

Arról, hogy milyen nevetséges módon próbálták rejtegetni az afrikai országokban kavaró Orbán-gyereket, amíg az újságírók meg nem találták, a Direkt36 írt ma hosszabban.

A lap a titkolózás fokát illusztrálva elmeséli azt a jelentet, amikor 2023 decemberében Orbán fia Szijjártó Péter külügyminiszter delegációjával együtt érkezett meg az afrikai Csád elnöki palotájához.

Amikor a magyarokat szállító kocsik begördültek az épület bejáratához, a külügyminiszter és delegációjának tagjai elindultak a palotához, egyik kísérője azonban hirtelen inkább a kert felé vette az irányt. A fehér kisbuszból kiszálló, zöld kalapos fiatalember először a magyar delegáció érkezését rögzítő kamerába nézett, majd annak hátat fordítva szinte oldalazni kezdett, miközben a zsebéből egy maszkot húzott elő. A furcsa jelenet abban a videóban szerepel, melyet a csádiak készítettek a találkozóról, és még 2023. december 7-én, a találkozó napján feltöltötték a Facebookra.

Megjegyzik, a Direkt36 a Le Monde-dal közösen az elmúlt hetekben tucatnyi hasonló, csádi és nigeri hivatalos magyar látogatásokon készült videón és fotón próbálta beazonosítani a miniszterelnök fiát, aki 2023 májusa és 2024 januárja között legalább hat hasonló találkozón vett részt – és akinek a figurája csak az afrikaiak által feltöltött anyagokban bukkan fel, ott is többnyire alig felismerhetően, miközben a magyar tudósításokból valamiért rendre kimaradt.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten