Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Romlott ételt kaptak, több tucatnyian lettek rosszul a Szent Imre kórházban.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház épülete.
A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház épülete. Fotó: Facebook/Szent Imre Egyetemi Oktatókórház

Betegek és dolgozók is rosszul lettek a hétfői ebéd után a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában – értesült több forrásból a Magyar Hang. A lap szerint az ételmérgezés több tucat ember érintett különböző osztályokon.

A bajt az intézmény szerződéses partnere, a P. Dussmann Kft. által szállított romlott ebéd okozta, melyből úgy tudni, 440 beteg kaphatott.

A cég a Bajcsy-Zsilinszky Kórház konyhájáról látja el a Szent Imre Kórházat is, mivel utóbbi konyhája felújítás alatt áll.

Varga Krisztián, a cég élelmezési ágazatának igazgatója azt mondta, a két kórház számára ugyanazt az ételt készítették, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházból nem érkezett semmilyen ételmérgezéssel kapcsolatos jelzés.

Megszólalt az intézmény

A Szent Imre Kórház megerősítette a Magyar Hang értesüléseit. A cikk megjelenése után azt írták a lapnak, hogy

az egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt.

A minőségi hiba az első adagok kiosztása után derült ki, az ápolási igazgató azonnal elrendelte az ételosztás leállítását. A kórház gyors intézkedése ellenére azonban a betegek egy kisebb csoportja addigra már fogyasztott az ételből.

Az érintett, különböző osztályokon fekvő 36 betegnek enyhe hasmenése volt. Az érintettek hétfőn és kedden diétás menüt kaptak, jelenleg jól vannak, hasmenésük elmúlt – írták, hozzátéve, az intézmény higiénikusa az illetékes hatóságok felé jelentette a történteket, a vizsgálatok megkezdődtek.

Kapcsolódó friss hírek