Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Rossz hír érkezett Karsai Dánielről, kórházban ápolják

Tüdőgyulladása volt, ezért öccse, Karsai Péter vette át a neki ítélt Pro Urbe Budapestért díjat.

Karsai Dániel a Parlamentben.
Karsai Dániel a Parlamentben. Fotó: Facebook/Bedő Dávid

Tüdőgyulladása volt az ALS-sel küzdő Karsai Dánielnek, jelenleg kórházban ápolják, oxigént kap, állapota napszakról napszakra változik – írja az Én Budapestem.

A gyógyíthatatlan és végzetes betegséggel küzdő 46 éves alkotmányjogászt csütörtökön Pro Urbe Budapestért díjjal tüntette ki az emberi jogokért végzett tevékenységéért Karácsony Gergely főpolgármester.

Az elismerést öccse, Karsai Péter vette át, aki elmondta: testvére, mikor megtudta, hogy neki ítélték ezt az elismerést, örült, bár alig tudott beszélni, bólintással, pislantással kommunikált, büszke a díjra.

„Szerdán volt – ha lehet ilyet mondani – a legjobb időszaka. Ha nehezen is, de érthető mondatokat tudott megfogalmazni. Hatalmas energiába kerül neki az érthető beszéd, néhány óra után el is fáradt. Az orvosok sem tudják, mikor lesz olyan állapotban, hogy hazaengedjék. Jelenleg plusz oxigént kap egy légzéssegítő eszközön keresztül. Ez nem azt jelenti, hogy lélegeztetőgépre kötötték, csak könnyítenek a helyzetén. Úgy tűnik, kezelni tudták a nemrég kapott tüdőgyulladását”

– mondta a lapnak Karsai Péter, hozzátéve, pénteken beviszi bátyjának a díjat.

„Ezt a díjat általában olyanok kapják, akik a szó fizikai értelmében építik a várost, de Budapest az ilyen kiállásokból, elkötelezettségből is épül. Dániel a saját sorsával hitelesítette az elkötelezettségét, hitét és lelkesedését. A díj az egyik legjobb helyre került” – nyilatkozta a díjátadó kapcsán Karácsony Gergely.

Kapcsolódó friss hírek