Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Magyar Péter szerint Orbán valamivel készül a szombati tüntetése idejére

Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén a Vértanúk terén 2024. március 26-án. A demonstráción Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter.
Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén a Vértanúk terén 2024. március 26-án. A demonstráción Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Április 6-án, szombaton várhatóan százezres nagyságrendű, „nemzeti menet” névre keresztelt tüntetés lesz Budapesten Magyar Péter vezetésével.

A kormány- és ellenzékváltást óhajtók nagy reménysége csütörtök esti Facebook-posztjában azt írja, tudomására jutott, hogy a békés tüntetést, „a hatalom oldaláról szervezett provokátorok tervezik különböző módon megzavarni”.

„Kérem, és egyben határozottan felszólítom, hogy egyeztessen a pártja vezetőivel, és amennyiben valóban van szándék provokációk szervezésére, úgy intézkedjen azok leállításáról!”

– üzente Orbánnak Magyar Péter, azt javasolva: intézkedjen Pintér Sándor belügyminiszterrel, hogy a rendőrség kiemelt létszámmal legyen jelen a megmozduláson, és a leghatározottabban lépjen fel a provokátorok ellen.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!Ahogy bizonyára értesült róla, most szombaton 14.00 órától a fővárosban békés magyar…

Posted by Péter Magyar on Thursday, April 4, 2024

Magyar azt írja, megérti, hogy ez a helyzet most szokatlan Orbán Viktor számáram, hiszen „a Fidesz mindig is büszke volt rá, hogy egyedüliként képes óriási tömegeket utcára hívni”.

„Változnak az idők, Miniszterelnök Úr”

– szúrt oda Magyar Péter, és arra kérte a miniszterelnököt (akinek korábban ő maga is híve volt), hogy idézze fel a Fidesz 1989-es harcát, és „ne lehetetlenítsék el, hogy a magyar emberek százezrei békésen kiálljanak a hazánk, a gyermekeink és az unokáink jövőjéért”.

Kapcsolódó friss hírek