Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Szélvihar és 28 fok várható húsvétkor – erre készülj!

Teherautó halad el egy szélzsák mellett a nagy erejű szélben az M60-as autópályán, Belvárdgyula közelében 2020. február 10-én.
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Napos idővel fordulunk rá a négynapos hétvégére: nagypéntek derűsen indul, délután viszont megszaporodnak a felhők, az északi határ közelében egy-egy futó zápor is kialakulhat – írja az Időkép.

A szél élénk, a Dunántúlon többfelé viharos lehet. Fázni ugyanakkor nem fogunk: hajnalban 1-9, napközben 18-15 fok várható.

Szombaton és vasárnap marad a fátyolfelhős idő, esőtől nem kell tartanunk, az élénk szél viszont velünk marad. Hajnalban 6-14, délután pedig nyárias idő várható 21-27 fokkal, az Alföldön és a Dunántúl déli részein lesz a legmelegebb.

A húsvéthétfő felhősebbnek ígérkezik, egy közeledő hidegfront hatására a délután második felében a Dunántúlon, este az ország középső tájain is eshet, akár egy-egy zivatar is kialakulhat. A délies szél élénk, erős, helyenként viharos lesz. A jelek szerint rövidnadrágban mehetünk majd locsolni,

22-28 fokig melegedhet délutánra az idő, a legmagasabb értékeket várhatóan délen mérik majd.

Az időjárásportál kiemeli, az ilyentájt több mint szokatlan meleg és az erős szél nem kedvez majd a migréneseknek, emellett fáradtságot, ingerültséget is okozhat, a gyulladásos jellegű panaszok is felerősödhetnek.