Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Eltömődött a kémény, kutyájával együtt halt meg egy idős nő Csévharaszton

Eltömődött a kémény, kutyájával együtt halt meg egy idős nő Csévharaszton
Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Eltömődött kémény okozta szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy idős nő Csévharaszton – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője csütörtökön.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Pest megyei Csévharaszton holttestet találtak. A családi ház idős lakóját napok óta nem látták a szomszédok, ezért bejelentést tettek a 112-es segélyhívószámon.

Mint írta, a rendőrök és a mentők az épületben megtalálták a nő holttestét és egy elpusztult kutyát. Az épületben erős füstszagot lehetett érezni, ezért értesítették a tűzoltókat.

A tűzoltók átvizsgálták a hatvan négyzetméteres épületet, de tűzre utaló jelet nem találtak. A ház kéménye és a kandallóra kötött füstcső teljesen el volt tömődve, így feltehetőleg a visszaáramló füst és a tökéletlen égés miatt keletkezett szén-monoxid okozta a tragédiát – közölte.

A kémény szabálytalan műszaki kialakítása vagy elhanyagolt állapota is hozzájárulhat ahhoz, hogy visszaáramoljon az égéstermék, és szén-monoxid keletkezzen – figyelmeztetett a közleményben Mukics Dániel.

Kapcsolódó friss hírek