Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Ismét letartóztatták Andrew Tate-et és testvérét, szexuális bűncselekmények gyanújával

Andrew Tate, amerikai-brit influenszer, korábbi profi kick-boxoló.
Andrew Tate, amerikai-brit influenszer, korábbi profi kick-boxoló. Fotó: Twitter/Andrew Tate

Ismét őrizetbe vették a Romániában hatósági felügyelet alatt álló Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszert és testvérét, Tristant, mert egy korábbi, szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos ügyben európai elfogatóparancsot adtak ki ellenük a brit hatóságok – erősítette meg kedden a román rendőrség.

A Tate-fivéreket keddre virradóra szállították Bukarest melletti házukból a főváros rendőrségi fogdájába a bukaresti táblabírósági ügyészség rendelete alapján. A rendőrségi közlemény szerint

Nagy-Britanniában elkövetett szexuális bűncselekmények, áldozataik szexuális kizsákmányolása miatt adtak ki nemzetközi elfogató parancsot ellenük.

Az X-en 8,9 millió követővel rendelkező, 37 éves Andrew Tate-et és öccsét, Tristan Tate-et szóvivőjük, Mateea Petrescu szerint egy olyan, 2012-2015-ös ügyben vették most őrizetbe, amelyben annak idején nem emeltek vádat ellenük.

Petrescu a román Antena 3 hírtelevíziónak nyilatkozva kifejezte reményét, hogy a bukaresti táblabíróság nem hagyja jóvá a Tate-fivérek kiadatását, és az ellenük indult jogi eljárás Romániában folytatódik.

A testvérpárt és feltételezett bűntársaikat 2022. december 30-án tartóztatták le először Bukarest Voluntari nevű elővárosában, tavaly júniusban pedig bíróság elé is kerültek Romániában, ahol nemi erőszakkal, emberkereskedelemmel és bűnszövetkezet létrehozásával vádolják őket. Az influenszer és testvére három hónapot töltött előzetes letartóztatásban. Tavaly márciusban házi őrizetbe kerültek, amit augusztusban oldottak fel. Azóta hatósági felügyelet alatt állnak, és nem hagyhatják el Romániát.

A romániai vádirat szerint a Tate-fivérek az általuk elcsábított fiatal lányokat egy Bukaresthez közeli villában tartották fogva, szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, ebből pedig jelentős bevételük származott.

A Tate-fivérek főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet videóikkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és nőkön gúnyolódó tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen ki is tiltották őket több platformról.

Kapcsolódó friss hírek