Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Varga Mihály úgy tudja, a magyar gazdaság idén visszatér a tartós növekedési pályára

Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es költségvetési törvényjavaslatról és annak tárgyalási rendjéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2023. május 30-án.
Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es költségvetési törvényjavaslatról és annak tárgyalási rendjéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2023. május 30-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A magyar gazdaság idén visszatér a tartós növekedési pályára, a foglalkoztatás továbbra is magas, a munkanélküliségi ráta alacsony lesz – jövendölte a pénzügyminiszter szerdán Budapesten, a Magyarországról szóló OECD-országtanulmány bemutatóján.

Varga Mihály úgy magyarázta: a kormány és a nemzetközi hitelminősítők értékelésével összhangban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (Organisation for Economic Co-operation and Development) is arra számít, hogy a magyar gazdaság az uniós átlag felett teljesíthet a következő években!

Az OECD főtitkára szerint Magyarország sikeresen épített föl exportorientált gazdaságot, a foglalkoztatás pedig szintén kedvező folyamatokat vetít előre, hiszen 15 éve az itteni adatok még a legrosszabbak közé tartoztak, ma viszont a legjobbak egyike. Mathias Cormann üdvözölte az infláció csökkentését is, de úgy véli, hogy a kockázatokat továbbra sem szabad lebecsülni, a jegybanknak mindig készen kell állnia megfelelő lépésekkel, ha a külső körülmények miatt erre szükség lenne.

Kapcsolódó friss hírek