Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Újabb pedofilt fogtak Bicskén, egy általános iskola előtt

A bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Prohászka Ottokár utcai épülete.
A bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Prohászka Ottokár utcai épülete. Fotó: bicske.hu

Múlt hét csütörtök óta terjed a hír Bicskén, hogy a helyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Prohászka utcai épülete előtt rendőri intézkedés történt, melynek során újabb pedofilt fogtak el.

Az esettel kapcsolatban a Röviden kedden kereste a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan nem kaptunk választ, a Fejér Vármegyei Főügyészség azonban szerda délelőtt közleményt adott ki.

Ebben azt írták, a Bicskei Járási Ügyészség „szexuális erőszak elkövetéséhez szükséges vagy azt könnyítő feltételek biztosításával elkövetett szexuális erőszak” bűntette és további bűncselekmény miatt indítványozta egy férfi letartóztatását, aki a nyomozás adatai szerint

több kiskorú fiúval létesített elektronikusan, illetőleg személyesen kapcsolatot, közös programokkal, kisebb értékű ajándékokkal akart a bizalmukba férkőzni felajánlva azt is, hogy az éjszakát a lakásában töltsék.

A gyanúsított a személyes találkozók során „kinyilvánította a kiskorúakkal kapcsolatos érzelmeit, velük testi kapcsolatba lépett, a kezüket simogatta, illetve megcsókolta” – olvasható a közleményben.

Mint írták, a férfi 2024. február 29-én, Budapesten, az egyik kiskorú sértett szüleinek tudta és beleegyezése nélkül, közös program ígéretével a gépkocsijába csalta a tizenkettedik életévét alig meghaladott sértettet, majd azzal, hogy azt szülei nem elleneznék, Bicskére szállította. A gyanúsított megfogta a kiskorú sértett kezét, aki az ellen kezét elrántva tiltakozott.

A rendőrök a férfit Bicskén, az általános iskola előtti parkolóban ellenőrizték, ahol vele tartózkodott a kiskorú sértett is.

A férfi magát egy olyan személy nevére kiállított vezetői engedéllyel igazolta, amelyet halál miatt 2020-ban passzivált a hatóság. A gyanúsított az okmányt személyazonosításra rendszeresen felhasználta annak ellenére, hogy valótlanságáról tudomása volt.

Az ügyészség szerint az elkövető több gyermekkorú személlyel is kapcsolatot tartott fenn közösségi oldalakon, valamint olyan elektronikus levelezések is előkerültek, amely szerint holland személyazonosító okmányt akart az internetről a saját arcképével ellátva rendelni.

„A gyanúsítottal szemben hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll, továbbá megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna” – tudatta az ügyészség.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a férfi letartóztatását.

Nem az első eset Bicskén

A Röviden úgy tudja, a férfi autója az őrizetbe vétele után még napokig az iskola előtt parkolt. Meg nem erősített beszámolók szerint szemtanúk

a kocsiban gyerekjátékokat, labdát, gyerekülést láttak.

A fideszes polgármester, Bálint Istvánné egyelőre nem szólalt meg a településen történt újabb pedofilbotrány kapcsán, Facebook-oldalán kolbásztöltő versenyt és egy bútoráruház megnyitóját reklámozza.

A most letartóztatott férfinak és ügyének nincs köze a szintén Bicskén, a gyermekotthonban korábban történt szexuális visszaélésekhez.

Bizarr egybeesés mindenesetre, hogy múlt csütörtökön – vagyis éppen az elfogás napján – már egyébként is Bicskéről szóltak a hírek: aznap írta meg a 444, hogy a Bicskei Református Egyházközség szabadulása után presbiterré választotta K. Endrét, a pedofil gyermekotthon-igazgató államfői kegyelemben részesült bűntársát.

Kapcsolódó friss hírek