Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Orbán Viktor bemondta, hogy új világrend van kialakulóban

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az éves nagyköveti értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. március 5-én.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az éves nagyköveti értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. március 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A világban végbemenő változásokról, a magyar külpolitika stratégiai irányairól magyarázott Orbán Viktor a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a szokásos éves nagyköveti értekezleten kedden délelőtt.

Megszűnt a Nyugat hegemóniája, ezt ma már senki sem vitatja, adatokkal jól alátámasztható

– lelkendezett a moszkovita magyar miniszterelnök, hozzátéve: új világrend van kialakulóban, folyamatosan értékelni, elemezni kell a helyzetet! Láthatóan a világgazdaságot geopolitikai blokkokra akarják szétszakítani, és óriási nyomást helyeznek azokra az államokra, így Magyarországra is, amelyek a „szuverenista álláspontot képviselik” – folytatta a kormányfő.

Egy blokkba betagozódva nagyon szűk a mozgástér, ezért Magyarországnak az európai uniós és a NATO-tagság érdekében áll ugyan, a blokkosodás azonban nem. Emiatt erősíteni fogjuk szövetségünket a többi szuverenista országgal – jelezte.

A magyar nagykövetek feladata az, hogy vitathatatlan gazdasági tényekkel bemutassák a világban, mitől sikeres Magyarország, nem pedig az, hogy magyarázkodjanak a politikai különbözőségünk miatt – adta ki az utasítást Orbán.

Kapcsolódó friss hírek