Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Virtuális utazások a Nintendo Switch-en: fedezz fel új világokat az otthonodból

Virtuális utazások a Nintendo Switch-en: fedezz fel új világokat az otthonodból
Fotó: Freepik

A legtöbb ember szeret utazni, de sajnos nem mindenki teheti meg. Főként anyagi akadályok miatt kénytelenek sokan lemondani erről a feltöltődési lehetőségről, de vannak, akik a kötelezettségeiktől nem tudnak elszakadni, vagy valamilyen betegség miatt nem utazhatnak. Alternatív megoldás lehet a virtuális valóság, ami már egészen élethű vizuális élményt biztosít, így azok is átélhetik az utazás élményét, akiknek egyébként nincs lehetőségük ténylegesen járni a világot. A Nintendo Switch pedig az egyik eszköz, ami ezt lehetővé teszi.

Utazás az otthon kényelméből

A Nintendo Switch konzol nemcsak játékokhoz, hanem virtuális túrákhoz is kiváló eszköz, ugyanis olyan alkalmazások is futnak rajta, amelyek valódi utazási élményeket teremtenek otthonunkban. Az „Animal Crossing: New Horizons” például lehetőséget nyújt, hogy egy lakatlan szigeten saját paradicsomot építsünk, miközben új helyeket fedezünk fel és barátságokat kötünk.

De nem csupán a játékokon keresztül van lehetőség egzotikus helyekre eljutni. Az „Explore” alkalmazással valós helyszíneken lehet barangolni, ami lehet akár Izland jeges világa, esetleg egy kellemes, mediterrán tengerpart, vagy éppen egy izgalmas trópusi sziget. Az egyes helyszínek felfedezése közben interaktív útikalauzok segítenek a tájékozódásban.

Végignézheted a világ legnagyobb nevezetességeit: a római Colosseumot, a New York-i szabadságszobrot, ott lehetsz a Taj Mahal előtt, vagy éppen megcsodálhatod Egyiptom óriási piramisait. Az alkalmazás segítségével szinte bárhová eljuthatsz és körülnézhetsz – majdnem olyan élmény, mintha tényleg ott lennél!

Kezelheted az appot úgy, mintha valóban utazgathatnál: összegyűjtheted azokat a helyeket, ahová vágysz eljutni, és nap mint nap újabbakat látogathatsz meg. Így minden napra juthat egy kis utazási élmény, arról nem is beszélve, hogy mennyi kulturális élménnyel gazdagodsz, mennyi mindent látsz a világból!

Miért érdemes virtuálisan utazni?

Ahogy már írtuk, ha nincs lehetőség valamiért valódi utazásra, a virtuális utak kárpótolhatnak.

De azoknak is remek lehetőség, akik valamiért nem szívesen utaznak el ténylegesen: például macerának élik meg a hosszú utakat, nem szeretnek sokat autózni, repülni, vonatozni vagy éppen hajózni. A konzolnak hála ezt a részt nem is kell elszenvedni: egyetlen szempillantás alatt a célhelyszínen találhatod magad, mintha csak megtanultál volna teleportálni. Ráadásul minden nap máshol lehetsz, ami szinte kivitelezhetetlen lenne a valóságban, ha a világ különböző pontjait szeretnéd bejárni.

A költséghatékonyságról nem is szólva. Magát a konzolt egyszer kell megvenni (esetleg a kiszemelt applikációt hozzá), innentől viszont az utazások ingyen vannak. Te is láthatod az Eiffel-tornyot, de nem kell kifizetned a repülőjegyet Párizsba, sem a szállást. Nem kell szabadságot kivenned a munkahelyeden, megoldanod, hogy valaki locsolja a növényeidet, lássa el a kutyát/macskát. Egyetlen délután alatt bejárhatod Párizst, és még csak el sem fáradsz közben. Szuper hétvégi program, nem gondolod?

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!