Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

49 ingatlant kapott meg ingyen a református egyház az államtól Balog Zoltán elnöksége alatt

Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

2010-es kormányra kerülése óta 57 milliárd forint értékben összesen 257 ingatlant adott át az egyházaknak ingyen a Fidesz-kormány – idézi a Partizán pénteki hírlevelét a hvg.hu. A református egyház 57 ingatlant kapott, ezek közül 49-et azt követően, hogy a pedofilmosdató Balog Zoltán zsinati elnök lett.

A Partizán kiemeli, a reformátusok kezébe került ingatlanok között van a BÁV (Bizományi Áruház Vállalat) egykori épülete is. A 3,5 milliárd forint értékű ingatlant a 2018-as választások után kapta meg a református egyház, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem campust alakítson ott ki, de végül az a Markusovszky téren épült meg.

A BÁV 4500 négyzetméteres épületét a törvény szerint 15 évig, azaz 2033-ig nem adhatná el az egyház, de egy tavalyi módosítócsomagban a kormány ezt is megoldotta nekik.

A legtöbb épületet a katolikus egyháznak és egyéb katolikus szervezeteknek játszotta kezére a kormány, összesen 105-öt, 29,5 milliárd forint értékben – olvasható a hírlevélben.

Kapcsolódó friss hírek