Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

49 ingatlant kapott meg ingyen a református egyház az államtól Balog Zoltán elnöksége alatt

Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

2010-es kormányra kerülése óta 57 milliárd forint értékben összesen 257 ingatlant adott át az egyházaknak ingyen a Fidesz-kormány – idézi a Partizán pénteki hírlevelét a hvg.hu. A református egyház 57 ingatlant kapott, ezek közül 49-et azt követően, hogy a pedofilmosdató Balog Zoltán zsinati elnök lett.

A Partizán kiemeli, a reformátusok kezébe került ingatlanok között van a BÁV (Bizományi Áruház Vállalat) egykori épülete is. A 3,5 milliárd forint értékű ingatlant a 2018-as választások után kapta meg a református egyház, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem campust alakítson ott ki, de végül az a Markusovszky téren épült meg.

A BÁV 4500 négyzetméteres épületét a törvény szerint 15 évig, azaz 2033-ig nem adhatná el az egyház, de egy tavalyi módosítócsomagban a kormány ezt is megoldotta nekik.

A legtöbb épületet a katolikus egyháznak és egyéb katolikus szervezeteknek játszotta kezére a kormány, összesen 105-öt, 29,5 milliárd forint értékben – olvasható a hírlevélben.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró